Keltische muziek.
Keltische muziek. Foto:

AGENDA

Woensdag 10 april

Workshop Mantelzorgers

13:30 | Bij Tessa

Creatieve workshop voor Mantelzorgers bij Tessa. Tijdens deze workshop gaan we heerlijk met verf aan de gang. De bedoeling is om een LP te gaan bewerken met verf. En wie weet komen er verborgen talenten naar boven! Maar bovenal....je komt thuis met een zeer persoonlijk werkstuk wat je eventueel speciaal kunt maken voor diegene waarvoor je zorgt. En wat zo leuk is? Je hoeft helemaal geen ervaring met verf of schilderen te hebben, dus echt iedereen kan meedoen! En natuurlijk ontbreekt het kopje koffie/thee met wat lekkers niet. Meer informatie en aanmelden kijk op https://www.smwo.nl/dienstverlening/mantelzorg/activiteiten/woensdag-10

Werken in de Cloud

19:00 | Bibliotheek

Altijd al willen weten hoe werken in de cloud werkt? Ontdek de voor- en nadelen tijdens de cursus op woensdag 10 april in Bibliotheek Heinkenszand. Een praktische inleiding voor iedereen die meer wil weten over cloud-applicaties. Tijdens deze cursus krijg je meer inzicht wat de cloud is, welke clouddiensten er zijn en wat de verschillen en overeenkomsten zijn. Een bekend voorbeeld is het opslaan van data via clouddiensten als Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive of Apple iCloud. Maar, werken in de cloud gaat verder dan dat. De cursus wordt georganiseerd in samenwerking met de Seniorenraad Borsele en Bibliotheek Oosterschelde. Aanmelden: de cursus is op 10 april in Bibliotheek Heinkenszand aan het Stengeplein 1 van 19.00-21.00 uur. Meld je aan via onze website: www.bibliotheekoosterschelde.nl

Donderdag 11 april

Kledingbeurs

10:00 | Emergis

Op donderdag 11 april organiseert Emergis wij weer een tweedehands kledingbeurs in de theaterzaal van het hoofdgebouw van 10.00 tot 15.00 uur. Alle kledingstukken, schoenen en accessoires kosten 1 euro per stuk/per paar. De opbrengst van de kledingbeurs wordt gebruikt voor activiteiten voor cliënten van Emergis. Dus een leuke aankoop voor u betekent een leuke activiteit voor de cliënten. Kom dus een kijkje nemen. Tot ziens op donderdag 11 april bij Emergis aan de Oostmolenweg 101 in Kloetinge.

Postzegelavond

19:30 | Amicitia

Postzegelclub De Bevelanden organiseert op donderdag 11 april de clubbijeenkomst in Amicitia, Schimmelpenninckstraat 14, vanaf 19.30u. De rondzenddienst heeft weer nieuwe boekjes, en de materiaaldienst en nieuwtjesdienst zijn ook aanwezig. Na een kort jaarverslag zal veilingmeester Anton Koens de hamer van voorzitter Jan Vermeule overnemen, en zich zien te kwijten van zijn taak: de verkoop van vijftig kavels. Info ecm@zeelandnet.nl of 0113-228562.

Vrijdag 12 april

Optreden Ernest Beuving

20:00 | Zaal Onder de Toren

Klap van de korenmolen' is ook wel een spoedcursus geluk. Gegeven door Ernest Beuving die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral veel leerde; hoe gek het is om het niet te zijn. Ernest won met Marcellino Bogers in 1993 de jury en de publieksprijs op het Camerettenfestival in Rotterdam als het duo: 'Ernest & Marcellino'. Hij stond hiermee 8 shows in het theater. De laatste 5 shows deden ze samen met Wilfried Finkers. Ernest Beuving schreef hiervoor de meeste teksten en de muziek. De telegraaf noemde hen toen: "het best bewaarde theatergeheim van Nederland." Het optreden vindt plaats in Onder de Toren in Wissenkerke op vrijdag 12 april om 20.00 uur.

Zaterdag 13 april

Kaarttoernooi

9:00 | Wijkcentrum Jan Ligthart

Wijkvereniging Goes Oost organiseert op zaterdag 13 april een joker/klaverjas/bridge toernooi in wijkcentrum Jan Ligthart, Bergweg 12, Goes. De opbrengst is bestemd voor de kinderen van de Voedselbank "De Bevelanden". Dit toernooi wordt gehouden van 9.00-17.00 uur. Deelname vanaf 18 jaar. Inschrijfformulier(en) kunt u aanvragen en inleveren bij: Nelly Mes, John Denverlaan 10, 4462 LV Goes, tel. 0013-223845 en Inge Mieras, Tulpstraat 74, 4461 PB Goes, tel. 0113-223160; of aan de bar; bernel@kpnplanet.nl. Vol is vol.

Keltische muziek

20:00 | Maartenskerk

Neem vier muzikale mannen-van-een-zekere-leeftijd, een grote dosis liefde voor authentieke Keltische muziek, een flinke bak humor en relativerend vermogen, en je krijgt de Keltische folkband Windbroke! Hoe verschillend de karakters van de heren ook mogen zijn, de afzonderlijke ontdekking van het Keltische genre in de folkmuziek bracht hen ooit samen. Windbroke en zijn voorlopers hebben een geschiedenis die terug gaat tot 1995. Op uitnodiging van de stichting Maartenskerk speelt het gezelschap op 13 april vanaf 20.00 uur een avondvullend concert in de kerk van Baarland. Kaarten zijn vooraf te verkrijgen/reserveren via www.windbroke.nl of voorafgaand aan de voorstelling aan de deur.

Hollandse feestavond

19:30 | Buurthuis De Pit

Hoewel de verbouwing van buurthuis De Pit in Goes-Zuid pas gepland staat in september gaat zaterdag 13 april het dak er al af tijdens de Hollandse feestavond gericht op mensen met een verstandelijke beperking zijn. Natuurlijk is iedereen welkom die van het Nederlandse lied houdt. De gasten worden om 19.30 uur verwelkomt door de pretband. Tot 20.00 uur zal een DJ de sfeer er lekker in brengen zodat daarna het feest kan beginnen. Kaarten voor deze feestavond zijn verkrijgbaar via www.feestmetonsmee.nl

Zondag 14 april

Scootersprint

9:30 | Industrieterrein Poel 2

Zondag 14 april wordt er in Goes een scootersprint gereden, georganiseerd door de Stichting SBO/NSSC en als plaatselijke organisator Catering Onder de Toren Goes. De Stichting SBO organiseert landelijk minimaal zes wedstrijden per jaar voor het Nederlands Kampioenschap scooter- en brommersprints. Er worden sprintwedstrijden gereden op het industrieterrein in de Poel 2 in de Scottweg te Goes, er zijn deze dag diverse activiteiten/demonstraties. De entree is gratis! Inschrijven voor dagdeelnemers kan de hele dag door: 9.30-12.00u 1e kwalificatieronde; 12.30-16.30u 2e kwalificatieronde. Finales van de wedstrijden va. 17.00-18.00u. Einde van het event 18.00. Meer informatie op: www.sbosprint.nl

Juke Joints unplugged

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Zondag 14 april om 14.30 uur verzorgen de Juke Joints een uniek bluesconcert in 't Kerkje van Ellesdiek. Blues op zijn best door de band die zijn thuisbasis heeft in Kwadendamme. Speciaal voor 't Kerkje van Ellesdiek zonder drums en semi-akoestisch. Al bijna 35 jaar treedt de viermans-formatie met veel succes op in binnen- en buitenland. De Juke Joints hebben een tiental cd's op hun naam staan en zijn gelauwerd met prestigieuze prijzen. Voor het semi-akoestische optreden in Ellesdiek is de bezetting: Peter Kempe (zang, gitaar en mandoline), Michel Staat (gitaar), Sonny Boy van den Broek (harmonica en accordeon) en Derk Korpershoek (akoestische bas). Reserveren kan via reserveer@ellesdiek.nl of via 0113-612681.

Maandag 15 april

Gespreksgroep mantelzorgers

14:00 | SMWO

Gespreksgroep voor familie en naasten van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Niet Aangeboren Hersenletsel heeft een groot impact op het leven van de getroffene en direct betrokkenen. Omgaan met de gevolgen is vaak erg lastig. De cursus NAH vergroot uw kennis, geeft meer inzicht en bevordert het begrip voor veranderd gedrag van de getroffene. Deze gespreksgroep is bedoeld voor mantelzorgers woonachtig in de gemeente Goes op maandag 14.00-16.00 uur; 15 - 29 april / 13 mei / 3 - 17 juni / 16 september (terugkomdag), SMWO, ’s Heer Elsdorpweg 12, 4461 WK Goes. Kosten: geen. Trainers: Mieke Loeve en Mariette Straver. Informatie en/of aanmelden: Mariette Straver via mantelzorg@smwo.nl of 06-83342876; cursuscoördinatoren via cursussen@smwo.nl of 0113-277111.

Toneelavonden

20:00 | Dorpshuis de Griend

Buurtvereniging klaver 3 te Hoedekenskerke organiseert toneelavond in de Griend te Hoedekenskerke. Aanvang 20.00 uur Toneelvereniging Baarland speelt "Gebonden groentesoep met balletjes" reserveren gewenst via de website: www.buurtvereningklaver3.nl of tel.nr. 0113-639578 Mevr. van Arkel.

Gespreksgroep mantelzorgers.