Mats Boender (links) William van den Bosse (rechts) in Puttershoek.
Mats Boender (links) William van den Bosse (rechts) in Puttershoek. Anne-Marie Mol

Jeugd SSC de Poel heeft prima seizoensstart

GOES - Het leek eerder een ijskoude, zonnige winterdag dan half april toen afgelopen zaterdag in Puttershoek de eerste wedstrijden van de Zuid-Nederlandse competitie verreden werden. Het thermische ondergoed van afgelopen schaatsseizoen kwam de jeugdrijders van Schaats en Skeeler Club de Poel dan ook uitstekend van pas.

Voor Mats Boender uit Vlissingen maakte die kou blijkbaar niet uit (of hij wilde gewoon zo snel mogelijk weer onder een warme deken) want hij zette op de 300m sprint met 36,67 een razendsnelle tijd neer. Door ook de 500m inline op zijn naam te schrijven en op de afsluitende puntenkoers derde te worden wist hij de overwinning te pakken in de categorie heren P1. Clubgenoot William van den Bosse uit Borssele haalde ook het podium door een goede sprint en 500 meter inline en door de afsluitende puntenkoers te winnen. Hij mocht op de derde trede van het podium en brons overall mee naar huis nemen.

Hendrika de Kok uit Colijnsplaat had een off-day (de dag na haar verjaardag) en stond bij de dames P1 net naast het podium op de ondankbare 4e plek. Gelukkig zag ze zelf de zonnige kant daarvan in; “Ik ga elke week alle trainingen doen en en dan kan het vanaf nu alleen maar beter gaan!”.

Bij de dames Kadetten reden vanuit SSC de Poel Nynke van Rijs uit Kapelle en Evy Slabbekoorn uit Colijnsplaat mee. Beide dames moeten dit jaar in een hogere categorie meerijden en zijn (vanwege in december geboren) daarin ruim de jongsten. Desondanks reden ze beiden beter en sneller dan vorig seizoen en kunnen ze tevreden terugkijken op een 4e (Nynke) en 8e (Evy) plek.

Bij de Kadetten Heren hadden we ook twee Zeeuwse ijzers in het vuur; Marijn van den Bosse uit Borssele en dorpsgenoot Jarno Walhout. Voor Marijn was het zijn eerste skeelerwedstrijd; de één jaar jongere Jarno is vorig jaar al begonnen met skeeleren. Marijn reed elke ronde beter en sloot af met een mooie derde plek. Jarno moest genoegen nemen met de eerste plaats naast het podium en werd vierde.

Remke van Rijs uit Kapelle reed een uitstekende wedstrijd en liet zien dat ze weer bijna helemaal terug is. Met 37,79 wist ze de sprint te winnen en daarnaast haalde ze een keurige tweede plek op de 500m inline. Voor de afsluitende puntenkoers kwam ze nog conditie te kort maar overall mocht ze het zilver mee naar Kapelle nemen.

Programma

Volgende week mogen de skeeleraars in Zuilichem op de 200m baan van start, hopelijk met nog meer Zeeuwse deelnemers en nog meer goede tijden!

Wil jij onze skeelerjeugd ook een keertje in actie zien of zelfs een keer (gratis) meedoen? Kom dan op maandag (18:45-20:00 uur) naar de skeelerbaan naast de John Lennonlaan in Goes of op woensdag (18:30-20:00 uur) naar de skeelerhal, Nassaulaan 10 in Middelburg.[l]