Roxanne Machielse. FOTO BENNIE KRAJENBRINK
Roxanne Machielse. FOTO BENNIE KRAJENBRINK Foto:

Roxanne Machielse heeft nog vier marathons te gaan

GOES - Roxanne Machielse heeft vorige week maandag in Boston haar tweede marathon uitgelopen van de zes waaraan ze dit jaar mee doet. De Goese eigenaar van Café de Pompe loopt 'the big six' voor Stichting Kika.

Als het haar lukt, is ze de eerste vrouw ter wereld die de zes marathons in één jaar heeft gelopen voor het goede doel. Begin maart volbracht ze de marathon van Tokyo. Na Tokyo en Boston volgen nog Londen, Berlijn, Chicago en New York.

Zondag staat alweer de 42,195 kilometer in de Engelse hoofdstad te wachten. Boston was een zware wedstrijd, zei ze na afloop. “De weersverwachtingen waren slecht. We kregen vooraf veel waarschuwingen om ons goed te kleden tegen de wind, kou en regen en we moesten oppassen voor onweer.” Machielse startte met de rest van de 30.000 deelnemers echter in redelijk warme omstandigheden, maar na een kleine dertig kilometer begon het te spetteren. Machielse, die haar regenkleding had weggegooid vanwege de zon, had het in de stromende regen koud en zwaar op het heuvelachtige parkoers, maar slaagde er toch in de finish te bereiken. “Het was de race van mijn leven en ik moest dieper dan ooit gaan. Wat een heuvels, wat een weer en wat een stad.” Met het lopen van ‘the big six’ zamelt Machielse geld in voor Stichting Kika. Wie haar wil steunen kan kijken op https://rox4kika.nl.[l]