Afbeelding
Foto: Coby Weijers

Penning voor Ride for the Roses-boegbeeld Theo Schouwenaar

GOES - Tijdens de traditionele Kick Off van de Ride for the Roses in Theater de Mythe in Goes is boegbeeld Theo Schouwenaar verrast met de Frans Naereboutpenning.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes riep hem op het podium en overhandigde hem de onderscheiding, die is bedoeld voor inwoners die veel vrijwilligerswerk hebben verricht. Theo Schouwenaar is sinds 2008 nauw betrokken bij de organisatie van de drie landelijke Ride for the Roses in Goes en de jaarlijkse Delta Ride for the Roses. Ook heeft hij zich verdienstelijk gemaakt voor 't Clarahofje, Rondom de Stenen Brug en de stichting Weeskinderen Sri Lanka. Volgende week staat er in deze krant een groot interview met Schouwenaar.

De Ride for the Roses vindt zondag 15 september voor de derde keer plaats in Goes. In het theater aan het Bleekveld werd vorige week dinsdag de aftrap voor het evenement voor KWF gegeven. Tijdens de avond lichtte een arts het onderzoek dat dit jaar met de opbrengst wordt gefinancierd toe, maakten voorzitter Eddy Bogaert van het organisatiecomité en Arko Hoondert van KWF duidelijk wat er zondag 15 september staat te gebeuren en was er een optreden van cabaretier Ernest Beuving.[l]