Voorlezen aan je baby. FOTO BIBLIOTHEEK OOSTERSCHELDE
Voorlezen aan je baby. FOTO BIBLIOTHEEK OOSTERSCHELDE Bibliotheek Oosterschelde


Tips uitwisselen met andere ouders tijdens Babybieb

GOES - Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Maar hoe begin je? Tijdens de gratis Babybieb worden ouders op weg geholpen. Een maandelijkse ochtend waar voorgelezen wordt, liedjes worden gezongen, en voorleestips worden gegeven.

Daarnaast is er ruimte en gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. Elke 1e dinsdag van de maand in de Bibliotheek ’s-Gravenpolder, eerstvolgende 7 mei, en elke laatste dinsdag van de maand in Heinkenszand, eerstvolgende 28 mei. De babybieb is voor baby's / jonge dreumesen van 0 tot ongeveer 1,5 jaar. Broertjes en zusjes zijn ook welkom.

Lezen
Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je kind. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Om kleine kinderen en hun ouders in contact te brengen met voorlezen, organiseert de Bibliotheek de ‘Babybieb’. Er is ook de BoekStart-koffer: een gratis koffertje met boekjes voor de allerkleinsten die je mag ophalen in de Bibliotheek, samen met het lidmaatschapspasje voor je baby. Lid zijn van de Bibliotheek is voor kinderen namelijk altijd gratis.

Waar en wanneer
Bibliotheek ’s-Gravenpolder; elke 1e dinsdag van de maand, de eerst volgende Babybieb is op dinsdag 7 mei van 9.30-11.00 uur, Egelantierstraat 6.

Bibliotheek Heinkenszand, elke laatste dinsdag van de maand, de eerst volgende Babybieb is op dinsdag 28 mei van 9.30-11.00 uur, Stengeplein 1.

Aanmelden is niet nodig maar kan wel via: www.bibliotheekoosterschelde.nl/babybieb. [l]