John Jobse. FOTO BENNIE KRAJENBRINK
John Jobse. FOTO BENNIE KRAJENBRINK Foto: Bennie Krajenbrink

Drie gedecoreerden in Noord-Beveland

KAMPERLAND - Er zijn jaren geweest dat Noord-Beveland geen lintjesregen kende, maar vrijdag was er een meer dan bescheiden buitje. Drie inwoners van de kleinste gemeente van Zeeland werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Eerst waren twee iconen van sportvereniging Slagvast uit Kamperland aan de beurt. Zowel John Jobse uit Kamperland als Joke Wattel uit Kortgene werden door waarnemend burgemeester Letty Demmers verrast.

Jobse is al 25 jaar actief voor de club. Hij zit in verschillende commissies, werkt achter de bar en is een manusje van alles, ook bij verbouwingen.

Mantelzorger

Clubgenote Joke Wattel is sinds 1978 actief voor Slagvast. Ook zij doet van alles voor de vereniging en was daarnaast tussen 2014 en 2018 mantelzorger voor haar zieke echtgenoot.

KNRM

Waar Jobse en Wattel werden onderscheiden in de kantine van Slagvast kreeg Salomon Colpaert thuis in Wissenkerke bezoek van de burgemeester. Colpaert werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat hij sinds 1997 vrijwilliger is bij de KNRM in Veere. Tot 2017 was hij opstapper en sindsdien steekt hij aan wal zijn handen uit de mouwen.[l]

Salomon Colpaert. FOTO BENNIE KRAJENBRINK