Robert Korst, burgemeester Gerben Dijksterhuis en Saar Harthoorn. FOTO LEO DE VISSER
Robert Korst, burgemeester Gerben Dijksterhuis en Saar Harthoorn. FOTO LEO DE VISSER Foto: Leo de Visser

Lintjes voor muzikale beheerder en een zeer betrokken oud-marinier

HOEDEKENSKERKE - Burgemeester Gerben Dijksterhuis heeft vrijdag twee lintjes uitgereikt aan inwoners van zijn gemeente Borsele.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Waar anders dan in 'haar' dorpshuis in Hoedekenskerke kreeg Saar Harthoorn-de Bart vrijdag de versierselen opgespeld, die horen bij haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau?

Beheerder

Ze is er sinds 1993 beheerder. Daarnaast doet ze veel meer. Zo heeft ze tussen 1980 en 1995 les gegeven aan beginnende muzikanten bij Con Amore. Sinds 2004 is ze penningmeester van de muziekvereniging.

Verder is ze jaren instructeur geweest bij volksdansvereniging Meiron en heeft ze twintig jaar particulieren les gegeven in dorpshuizen in de gemeente Borsele. Sinds 2006 is ze vrijwilliger bij de stoomtrein.

Robert Korst uit Hoedekenskerke mag zich sinds vrijdag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Uit handen van Dijksterhuis kreeg hij de onderscheiding opgespeld.

Contact

Hij heeft zich jaren ingezet voor de Vereniging Contact Oud- en actief dienende Mariniers. Een halve eeuw lang bekleedde hij op landelijk niveau verschillende bestuursfuncties. Daarnaast was hij vrijwilliger bij Stichting Veteranen Zeeland en lokaal nauw betrokken bij de EHBO-vereniging Baarland. Verder heeft hij activiteiten georganiseerd in Hoedekenskerke.[l]