Showkorps
Showkorps "Jonge Kracht" tijdens de Lampionoptocht in Krabbendijke Foto: Suus Hartman

Showkorps Jonge Kracht bij optredens in de regio

KRABBENDIJKE - Showkorps Jonge Kracht heeft afgelopen week een viertal optredens in de regio verzorgd. Op donderdagavond 25 april liepen de muzikanten van Showkorps Jonge Kracht in verlicht uniform voor in de Lampionoptocht in Krabbendijke. Vanaf 21.00 uur tot 22.00 uur liep de verlichte stoet onder begeleiding van verkeersregelaars door de straten van Krabbendijke. Een echt lichtjesfeest en prachtig om te zien!

Op vrijdagavond 26 april bracht het showkorps een serenade aan dhr. Kees Nieuwenhuizen in Biezelinge. De heer Nieuwenhuizen had die dag een Koninklijk Lintje ontvangen voor zijn vele vrijwilligerswerk voor IJsclub De Zwarte Weel, Organisatie jaarlijkse bazaar voor Voetbalvereniging Kapelle, elftalleider jeugd- en seniorenteams Voetbalvereniging Kapelle, en voor het bezorgen van Tafeltje Dekje-maaltijden in Kapelle. De heer Nieuwenhuizen en familie waren blij verrast met de serenade en bedankten tamboermaître Stefan Wisse en de muzikanten voor hun optreden.

Aubade gemeentehuis
Op zaterdag 27 april was Showkorps Jonge Kracht present bij de aubade voor het gemeentehuis, die van 8.45 uur tot 9.30 uur werd gehouden. Wethouder Jon Herselman sprak de aanwezigen toe namens de Oranjevereniging Kapelle-Biezelinge, burgemeester Hieltjes sprak de aanwezige gedecoreerden toe en feliciteerde hen nogmaals met het ontvangen Koninklijke Lintje. Na het feliciteren van Koning Willem Alexander met zijn 52ste verjaardag en het uitroepen van een driewerf Hoera voor Koning Willem Alexander, sprak de Kinderburge-meester van Kapelle ook een woordje, met de wens dat het een fijne Koningsdag zou gaan worden met mooi weer. Het showkorps verzorgde de muzikale ondersteuning bij het Wilhelmus, het Zeeuws Volkslied, het Kapelse Feestlied, en bij “In een Blauw Geruite Kiel”, waarbij het Kapelse Feestlied altijd een speciaal plaatsje blijft innemen. En tot slot van deze feestelijke dag liepen de muzikanten van Showkorps ’s middags voor in de feestelijke optocht in Oost-Souburg. Het waren drukke dagen voor het korps, maar wel heel erg leuk om te doen.

Taptoe Kapelle
Binnenkort organiseert Showkorps Jonge Kracht Taptoe Kapelle en wel op zaterdag 15 juni op het korfbalveld van KVK in Kapelle, aanvang 19.00 uur. Op deze taptoe zullen optreden Marchingband DVS uit Katwijk, Drumfanfare Crescendo uit Krimpen a/d Lek, Sport- en Dans Body-Action uit Goes, Show- en Marchingband Cornu Copiae uit Waalwijk en natuurlijk Showkorps Jonge Kracht uit Kapelle-Biezelinge zelf. Kijkt u ook maar eens op onze website www.jongekrachtkapelle.nl [l]

Showkorps