Agenda

Woensdag 8 mei

Maritieme Leestafel

12:00 | Gallery Maritime

Maritieme Leestafel voor elke actieve liefhebber van varen in kleine en grote boten. Ook plezierig voor schippers in ruste. Elke woensdag van 12.00 tot 17.00 uur, gratis koffie, Voorstraat 45 Colijnsplaat.

Gratis rondleiding door het historisch hart van Goes

14:00 | Historisch Museum/VVV

Op elke woensdagmiddag in de maanden mei, juni, juli, augustus en september kan men deelnemen een de gratis rondleiding in Goes. Voor wie, naast het royale aanbod van winkels een bijzondere kant van Goes wil ontdekken, krijgt onder leiding van een ervaren gids van de vrijwilligersorganisatie ''t Gilde de Bevelanden uitgebreid uitleg over de mooie binnenstad van Goes met zijn prachtige historische monumenten, de stadshaven en de vesten. Deze rondleidingen starten om 14.00 uur en duren ongeveer anderhalf uur. De gids staat voor u klaar voor de ingang van het Historisch Museum/VVV kantoor aan de Singelstraat. Vooraf aanmelden is niet nodig. Zie voor verdere informatie onze website www.gildedebevelanden.nl.

Zaterdag 11 mei

Rommelmarkt

9:30 | Maartenskerk

Op zaterdag 11 mei rommelmarkt bij de Maartenskerk in Baarland. Om 09.30 start de verkoop van spullen in de kramen in en rond de kerk, om 12.30 houden we ermee op. De opbrengst komt geheel ten goede aan het onderhoud van de middeleeuwse Maartenskerk in eigendom van de st. Oude Zeeuwse Kerken. Heeft u aardige spullen voor de rommelmarkt dan kan u alvast bellen naar dhr. Johan Vermin, tel. 0113-639620.

Lentemarkt in Kats

11:00 | Katse kerk

Zaterdag 11 mei van 11.00 tot 16.00 uur is er weer de traditionele Lentemarkt in en rond het Katse Kerkje in Kats. Met o.a. vaste planten en éénjarigen, tuinplanten en -kruiden, leuke moederdagcadootjes etc. Er is een gevarieerd aanbod en voor iedereen is er wel wat te vinden. Bij mooi weer tuincafé met diverse dranken en lekkers van de 'Katse thuisbakkers'! Komt u ook gezellig langs? NB: de opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van het Katse Kerkje.

Plantjes- en boekenmarkt

11:00 |

Zaterdag 11 mei zal er weer een plantjes- en boekenmarkt gehouden worden in de Petruskerk te 's Heer Arendskerke. Vanaf 11.00 uur tot 14.30 uur is er van alles te koop. Ook wordt u van harte uitgenodigd voor een kopje koffie of thee met wat lekkers, vanaf 12.00 uur vers gebakken pannenkoeken. Er zijn ook spulletjes te koop die in Oeganda gemaakt zijn. De opbrengst van deze actie is bestemd voor het project Amecet in Oeganda.

Maandag 13 mei

Lezing

19:30 | Historisch Museum/VVV

Art & Leisure organiseert, in samenwerking met Historisch Museum de Bevelanden, een lezing over Utrecht, Caravaggio en Europa. De lezing wordt gegeven door drs. Birgitte Mommers en vindt plaats op maandagavond 13 mei van 19.30 tot 21.30 uur in het auditorium van het museum, Singelstraat 13 te Goes. Voor meer informatie en aanmelden: secretariaat@hmdb.nl

Woensdag 15 mei

Maritieme Leestafel

12:00 | Gallery Maritime

Maritieme Leestafel voor elke actieve liefhebber van varen in kleine en grote boten. Ook plezierig voor schippers in ruste. Elke woensdag van 12.00 tot 17.00 uur, gratis koffie, Voorstraat 45 Colijnsplaat.

Gratis rondleiding door het historisch hart van Goes

14:00 | Historisch Museum/VVV

Op elke woensdagmiddag in de maanden mei, juni, juli, augustus en september kan men deelnemen een de gratis rondleiding in Goes. Voor wie, naast het royale aanbod van winkels een bijzondere kant van Goes wil ontdekken, krijgt onder leiding van een ervaren gids van de vrijwilligersorganisatie ''t Gilde de Bevelanden uitgebreid uitleg over de mooie binnenstad van Goes met zijn prachtige historische monumenten, de stadshaven en de vesten. Deze rondleidingen starten om 14.00 uur en duren ongeveer anderhalf uur. De gids staat voor u klaar voor de ingang van het Historisch Museum/VVV kantoor aan de Singelstraat. Vooraf aanmelden is niet nodig. Zie voor verdere informatie onze website www.gildedebevelanden.nl.[l]