Carel ter Linden met Bijbelse Miniaturen in Nisse

NISSE - Op 14 mei houdt dominee Carel ter Linden om 19.30 uur een lezing in de historische Mariakerk in Nisse. Zijn nieuwste boek, “Bijbelse miniaturen”, staat centraal. Bijbelse verhalen zijn van grote invloed geweest op onze cultuur, meer dan veel mensen beseffen. Ze zijn niet het exclusieve bezit van de kerk, maar behoren tot het cultureel erfgoed van onze samenleving. In Bijbelse miniaturen laat Ter Linden op een boeiende en verrassende manier de verborgen boodschappen zien van deze oude verhalen. Verhalen die hun betekenis voor ons leven en de wereld van vandaag nergens verloren hebben.

Vorig jaar bundelde de Haagse emeritus-predikant de wekelijkse radio-overdenkingen die hij in het voorafgaande jaar hield. Het zijn miniatuurtjes maar telkens wordt de kern van het bijbelfragment geduid voor mensen van nu of ze nu wel of niet gelovig zijn. Tijdens zijn lezing neemt Ter Linden ons mee in de unieke, niet-historische, beeldende verhalen met een verborgen wijsheid die erop gericht is hoe wij mensen kunnen leren om met deze aarde en alle leven om te gaan. Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en met Ter Linden van gedachten te wisselen. Aansluitend is er een informeel samenzijn waarbij Ter Linden zijn boek zal signeren voor wie dat wil. Ter plaatse kunnen zijn boeken aangeschaft worden.

Kloosterkerk
Carel ter Linden was tot 1999 verbonden aan de Kloosterkerk in Den Haag en werd bekend vanwege zijn banden met de koninklijke familie. De entree is inclusief een consumptie. De opbrengst van de lezing komt geheel ten goede aan het onderhoud van de historische Mariakerk in Nisse. Wilt u zeker zijn van een plaats? Koop dan vooraf een toegangskaart bij: boekhandel Het Paard van Troje, Lange Vorststraat 2, 4461 JP Goes; boekhandel De Koperen Tuin, Keizersdijk 16, 4461 KA Goes of reserveer een plaats via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-lezing-carel-ter-linden-bijbelse-miniaturen-59517834445. Kaartverkoop op de avond zelf in de kerk tegen contante betaling. De kerkdeuren gaan om 19.00 uur open. De lezing begint om 19.30 uur. [l]