SGB E1 met de beker voor de tweede plaats.
SGB E1 met de beker voor de tweede plaats. Carla van der Westen

SGB E1 pakt 2e plaats en SGB E2 sluit seizoen af zonder puntverlies

GOES - SGB ging vol goede moed naar Roermond voor de laatste competitiedag van het seizoen. SGB E2 was al kampioen, maar wilde er alles aan doen om de competitie zonder punt verlies af te sluiten. E1 wilde de 2e plaats veilig stellen.

De eerste wedstrijd was tegen GP Bulls E4. Deze miste een paar bepalende spelers en dit was aan te zien. SGB kende een makkelijke opwarmer en wist met 9.1 te winnen. Tegen het 1e team wat nog vol vocht voor de tweede plaats in de competitie werd zakelijk met 5.0 gewonnen. Ook de derde wedstrijd werd uiteindelijk met 5-1 gewonnen. Het Goese team moest nog wel even aan de bak maar echt in de problemen kwamen ze niet meer.

Dan E1 dat zoals hierboven genoemd nog vocht voor de tweede plaats kwam goed uit de startblokken. In de rust stonden ze weliswaar achter tegen de Limburgse formatie Blerick. Maar deze werd uiteindelijk omgebogen en met 4-2 gewonnen. De derby werd zoals genoemd verloren met 5-0 en ook de laatste wedstrijd moest het team het hoofd buigen tegen de GP Bulls die zodoende de dag toch een beetje goed afsluiten werd een 2.1 voorsprong weggeven. Deze werd zodoende met 3-2 verloren.

Dit werd nog spannend voor de eindstand. Maar de tweede plaats was dan toch een feit. Waardoor SGB op de 1e en de 2e plaats zijn geƫindigd in de tweede klasse. Voor SGB E2 geeft dit recht op promotie en zij zullen hierdoor in de eerste klasse uitkomen. Voor E1 betekend dit normaliter dat ze volgend jaar in de tweede klasse blijven uitkomen.

Al met al een geslaagd seizoen. Een mooie uitdaging om de strijd aan te gaan in de eerste klasse. Een nieuw seizoen en wel met twee thuiswedstrijden. Op zaterdag 26 oktober aanstaande en zaterdag 15 februari aanstaande in het Omnium in Goes.[l]