Aanstaande zaterdag Jaarmarkt in Borssele

BORSSELE - Op zaterdag 18 mei organiseert Sport Vereniging Borssele de 23e editie van de Jaarmarkt Borssele op het prachtige Plein met zo'n 150 kramen en verkoopwagens en diverse nevenactiviteiten zoals een ringsteekwedstrijd, helikoptervluchten, "Tussen Kunst en Kitsch" en "Heel Borssele Bakt".

De jaarmarkt wordt om 10.00u geopend door burgemeester Gerben Dijksterhuis die per helikopter zal arriveren. Zijn openingshandeling is ringsteken op een oldtimer trekker van een van de leden van "Oldtimer Trekkers & Motorenclub Midden Zeeland" die speciaal voor de gelegenheid uit het museum in Nisse worden gehaald. De leden van voornoemde club zullen de rest van de dag een ringsteekwedstrijd op deze trekkers houden.
De 150 stands bieden een grote diversiteit in aanbod. Uiteraard zijn er ook diverse eetgelegenheden met ambachtelijke lekkernijen. In de Catharinakerk vindt van 11.00 tot 13.00u een heuse Borsselse versie van het bekende TV programma "Tussen Kunst en Kitsch" plaats. De experts Theo en zijn zoon Frans Laurentius bekijken uw waardevolle (of juist toch niet?) spullen geheel vrijblijvend. Net als in 2016 is er een bakwedstrijd waarbij niet alleen een vakjury haar mening uitspreekt over de baksels maar ook het publiek mag proeven en een stem uitbrengen op de lekkerste taart. Aan het eind van de dag worden de winnaars van de jury- en de publieksprijs bekend gemaakt, zij winnen beiden een fantastische prijs. Daarnaast maakt u zelf nog kans op mooie prijzen bij de 2 verlotingen plaatsvinden. De opbrengst van deze verloting is voor Sport Vereniging Borssele. Het middagconcert wordt dit jaar gegeven door muziekvereniging Euterpe uit Heinkenszand, onder andere bekend van hun zomeravondconcerten in de Gemeente Borsele en daaromheen. De helikopter is de hele dag te boeken voor rondvluchten.

De jaarmarkt in Borssele is de laatste jaren flink gegroeid. Wat 23 jaar geleden begon als een kleine markt met 25 kramen is nu uitgegroeid naar een markt van formaat met een gezellige sfeer en hiermee een begrip onder de Zuid-Bevelandse evenementen. Het bezoeken van de jaarmarkt is hierdoor zeker de moeite waard en bovendien gratis. In het dorp staan de gratis parkeerplaatsen met borden aangegeven. [l]