Nabestaandecafé.
Nabestaandecafé. Foto:

AGENDA

Woensdag 15 mei

Maritieme Leestafel

12:00 | Gallery Maritime

Maritieme Leestafel voor elke actieve liefhebber van varen in kleine en grote boten. Ook plezierig voor schippers in ruste. Elke woensdag van 12.00 tot 17.00 uur, gratis koffie, Voorstraat 45 Colijnsplaat.

Gratis rondleiding door het historisch hart van Goes

14:00 | Historisch Museum/VVV

Op elke woensdagmiddag in de maanden mei, juni, juli, augustus en september kan men deelnemen een de gratis rondleiding in Goes. Voor wie, naast het royale aanbod van winkels een bijzondere kant van Goes wil ontdekken, krijgt onder leiding van een ervaren gids van de vrijwilligersorganisatie ''t Gilde de Bevelanden uitgebreid uitleg over de mooie binnenstad van Goes met zijn prachtige historische monumenten, de stadshaven en de vesten. Deze rondleidingen starten om 14.00 uur en duren ongeveer anderhalf uur. De gids staat voor u klaar voor de ingang van het Historisch Museum/VVV kantoor aan de Singelstraat. Vooraf aanmelden is niet nodig. Zie voor verdere informatie onze website www.gildedebevelanden.nl.

Donderdag 16 mei

Kinderen en emoties

19:30 | Bibliotheek

Zit jij als ouder regelmatig met je handen in het haar vanwege de zoveelste driftbui, extreme verlegenheid of beperkende angsten van je kind? Dan is de workshop 'omgaan met emoties bij kinderen', echt iets voor jou! Ontvang praktische informatie en tips van een opvoedcoach. Donderdagavond 16 mei, 19.30-21.00 uur, in Bibliotheek Heinkenszand, Stengeplein 1. In deze anderhalf uur durende workshop legt een ervaren kindercoach uit waar emoties voor dienen en ontdek je waarom dat de basis is om anders te kunnen kijken naar kinderen die een (heftige) emotie laten zien. Je gaat naar huis met concrete tips en handvaten waarmee je meteen aan de slag kunt. Aanmelden: via onze website: www.bibliotheekoosterschelde.nl

Fietstocht senioren

13:30 |

Donderdag 16 mei organiseert het Goese Ouderenwerk een fietstocht voor 55-plus. Er wordt om 13.30 uur gestart vanaf het Heer Hendrikhuis in 's Heer Hendrikskinderen. De route is 26 km lang en voert door een prachtig gebied via Nisse naar Ovezande en terug naar 's Heer Hendrikskinderen. Aan de tocht zijn geen kosten verbonden en vooraf aanmelden is niet nodig.

Zaterdag 18 mei

Garageverkoop voor hospice in Antigua

10:00 |

Op de Parkweg 9 vindt zaterdag 18 mei een garage verkoopplaats. Gabriëlle Bertels organiseert de verkoop. De opbrengst is bestemd voor het hospice in Antigua (West Indies), waar zij bijna een jaar als vrijwilliger heeft gewerkt. Er is van alles te koop van gietijzeren pannen, espressomachine, kinderkleding tot kerstspulletjes aan toe. De verkoop vindt plaats tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Meer informatie is te vinden op: www.stjohnhospiceantigua.com of - https://www.facebook.com/St-John-Hospice-Antigua-159630520840818/

Wijkrommelmarkt Goes-Zuid

10:00 | Buurthuis De Pit

Op 18 mei is een gezellige wijkmarkt rondom ons buurthuis De Pit van 10.00-15.00u. Er is voor elk wat wils; professionele kramen, rommelmarkt, vertier voor kinderen, ontmoeten van uw wijkbewoners onder het genot van een kop koffie, kortom een gezellige markt die u zeker niet mag missen. U of uw kinderen kunnen de spullen verkopen die u niet kwijt kon op de vrijmarkt! Dit kan op verschillende manieren: kleedje, tafel of een marktkraam. U kunt zich opgeven via mail: wijkmarkt@buurthuisdepit.nl onder vermelding van “wijkmarkt”, uw naam en telefoonnummer (graag de naam vermelden van de rekeninghouder om verwarring te voorkomen) en de gewenste ruimte. Na opgave krijgt u een link toegestuurd om te betalen. Of opgeven bij het Buurthuis o.v.v. naam, telefoonnummer en de gewenste ruimte.

Rommelroute Kwadendamme en Langeweegje

10:00 | Fruitsalon

Na de gezellige en drukbezochte rommelroute vorig jaar organiseren we dit jaar voor de tweede keer een rommelroute in Kwadendamme en Langeweegje. Op zaterdag 18 mei tussen 10 en 14 uur is iedereen van harte welkom in en om ons dorp, waar weer verrassende spullen van zolder en uit de garage te koop worden aangeboden tegen een kleine vergoeding. Een routebeschrijving van adressen die mee doen aan de rommelroute is te verkrijgen bij de Fruitsalon, Bonifaciusstraat 3 te Kwadendamme. We hopen weer op veel bezoekers en gezelligheid.

Open Boerderijdag en Excursie

10:00 | Familie de Kok

Zaterdag 18 mei hoopt familie de Kok in Lewedorp een Open Boerderijdag te houden. U kunt de koeien met de kalfjes bekijken en luisteren naar verhalen van de boer. U kunt ook met uw auto mee op excursie naar natuurgebied de Middelplaten bij het Veerse Meer. Als u geen vervoer hebt, wordt daarvoor gezorgd. Voor de kinderen is er een speurtocht en een strohut. Entree, koffie, thee en frisdrank is gratis. De Open Dag is van 10 tot 16 uur en de excursie is om 11 uur en om 14 uur. Het adres is: Nieuwe Kraaijertsedijk 22, 4456 AA, Lewedorp. Voor verder informatie kunt u kijken op www.dekokherefords.nl of bellen naar 0113-613341.

Lezing Anja Hazekamp

20:00 | Goederenloods

Op 18 mei geeft Anja Hazekamp, lijsttrekker voor de Europese Parlementsverkiezingen van de Partij voor de Dieren een lezing. De lezing genaamd Schud Brussel wakker is een terugblik op de ervaringen in het Europees Parlement de afgelopen vijf jaar en een vooruitzicht naar de komende jaren. Anja Hazekamp gaat vertellen over hoe het gesteld is met het welzijn van dieren en de natuur en het milieu in Europa. Van diertransporten tot walvisjacht. Van zwerfdieren tot stierenvechten. Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen. Entree is gratis, maar je moet je van tevoren wel even aanmelden via het formulier op onze website: zeeland.partijvoordedieren.nl/agenda. Inloop: 19.30u. Start programma: 20.00u, De Goederenloods, Albert Plesmanweg 23, Goes

Dansavond

20:00 | wijkcentrum de Spinne

Zaterdag 18 mei houdt Dansclub De Vriendschap uit Goes weer een dansavond voor paren en alleenstaanden in Wijkcentrum De Spinne, Joseph Lunslaan 7 in Goes-Noord. Dan kan er onder het genot van een hapje en een drankje, de hele avond gedanst worden op de foxtrot, rumba, eng-wals enz. Ook worden er nog 2 bingo rondes gedraaid. De muziek wordt verzorgd door een DJ. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Voor meer info www.devriendschapgoes.nl of bel 0113-214226.

Zondag 19 mei

Optredens in Manhuistuin

12:00 | Manhuistuin

Op zondagmiddag 19 mei zullen het leerlingenorkest EigenWies, een onderdeel van de muziekvereniging Euterpe uit Heinkenszand, en vier solisten van Musical Vrienden in de tuin optreden! EigenWies is niet alleen bedoeld voor jonge muzikanten maar er zijn ook muzikanten die op latere leeftijd zijn begonnen en meespelen in het leerlingenorkest. Ze werken mee aan het themaconcert maar treden ook zelfstandig op zoals deze middag. Musical Vrienden zullen bekende musicalnummers ten gehore brengen in het thema: Onbeantwoorde liefdes. U moet daarbij denken aan: I don’t know how to love him uit Jezus Christ Superstar, Kon ik nog maar even bij je zijn uit The Phanthom of the Opera en Heel alleen uit Les Miserables. Aanvang 12.00 uur en de toegang is gratis. (Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de H. Maria Magdalenakerk)

Oecumenische bijeenkomst

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Zondag 19 mei is er een 'oecumenische bieeênkomst' in 't Kerkje van Ellesdiek. Op deze derde zondag van de maand mei wordt in 't Kerkje een bijeenkomst gehouden in een Zeeuwse streektaal, in dit geval in het Zuid-Bevelands. De overdenking wordt dit keer verzorgd door Hannie Oele. Het thema is 'Tussen mossen en zwelmpjes'. Het bekende mannenkwartet 'Mie z'n vieren' zal aan deze bijeenkomst meewerken. De bijeenkomst begint om 14.30 uur. De toegang is gratis. Er wordt gecollecteerd voor de Stichting Nyamekye en voor de onkosten van 't Kerkje.

Maandag 20 mei

Thema-avond seksuele vorming

19:30 | Basisschool De Wingerd

Maandag 20 mei is er op basisschool De Wingerd een thema-avond over 'Aan de slag met seksuele vorming'. Als ouders en school zijn we zuinig op onze kinderen. Graag willen we hen goed begeleiden. Voor gezamenlijke bezinning en toerusting organiseert de identiteitscommissie weer een thema-avond. Er komt dan een spreker van de methode 'Wonderlijk gemaakt', Martijn Schumacher. Inloop met koffie/thee vanaf 19.15 uur, interactief programma van 19.30-21.30 uur, toegang is gratis. De Wingerd, Hilleweg 3 in Goes.

Thema-avond BS de Wingerd

19:30 | Basisschool De Wingerd

Maandag 20 mei is er op basisschool De Wingerd een thema-avond over 'Aan de slag met seksuele vorming'. Spreker is Martijn Schumacher (onderwijsadviseur bij Driestar educatief). Er is een interactief programma van 19.30-21.30 uur, toegang is gratis. Inloop met koffie/thee vanaf 19.15 uur, Hilleweg 3 (gebouw de Krul, Mannee) te Goes. Iedereen met een hart voor kinderen is van harte welkom!

Woensdag 22 mei

Nabestaandencafé

10:00 | SMWO

Bent u of kent u een mantelzorger die zijn of haar dierbare moet missen? Mantelzorgpunt Goes van SMWO start deze maand met het Nabestaandencafé voor Mantelzorgers. Een ontmoetingsplek die bedoeld is om steun te bieden aan mantelzorgers die een rouw- en verlieservaring hebben omdat diegene waarvoor zij zorgden is overleden. Naast een luisterend oor is het fijn om je verdriet te kunnen delen met lotgenoten en ervaringen uit te wisselen. Voor meer informatie kijk op de website: https://www.smwo.nl/dienstverlening/mantelzorg/nieuws/smwo-start-nabestaandencaf-voor-mantelzorgers-met-een-rouw-en-verlieservaring

Maritieme Leestafel

12:00 | Gallery Maritime

Maritieme Leestafel voor elke actieve liefhebber van varen in kleine en grote boten. Ook plezierig voor schippers in ruste. Elke woensdag van 12.00 tot 17.00 uur, gratis koffie, Voorstraat 45 Colijnsplaat.

Gratis rondleiding door het historisch hart van Goes

14:00 | Historisch Museum/VVV

Op elke woensdagmiddag in de maanden mei, juni, juli, augustus en september kan men deelnemen een de gratis rondleiding in Goes. Voor wie, naast het royale aanbod van winkels een bijzondere kant van Goes wil ontdekken, krijgt onder leiding van een ervaren gids van de vrijwilligersorganisatie ''t Gilde de Bevelanden uitgebreid uitleg over de mooie binnenstad van Goes met zijn prachtige historische monumenten, de stadshaven en de vesten. Deze rondleidingen starten om 14.00 uur en duren ongeveer anderhalf uur. De gids staat voor u klaar voor de ingang van het Historisch Museum/VVV kantoor aan de Singelstraat. Vooraf aanmelden is niet nodig. Zie voor verdere informatie onze website www.gildedebevelanden.nl.

Mannenkwartet
Open boerderijdag