Gerben Cabboort wint ringrijden Kapelle

GOES - Onder lastige weersomstandigheden wist Gerben Cabboort zaterdag 11 mei de voorjaarswedstrijd te winnen van de Bevelandse ringrijders. Hij stak 27 ringen uit 30 beurten. Hij won ook de Pollepel en de seniorenbeker.

Een gure wind blies door de verder zonnige Van der Biltlaan in Kapelle tijdens de mei wedstrijd 2019 van de RVZB. Het maakte de omstandigheden voor de ringrijders lastig hetgeen te merken was aan de prestaties. Was het gedurende de ochtend eerst Diederik van der Maas en later zijn broer Hubert die de groene leiderssjerp droeg, vlak voor de middagpauze nam Gerben Cabboort, sinds enkele maanden voorzitter van de vereniging, het groen over en hij gaf het niet meer af.

De eerste beker kwam wel bij Diederik van de Maas terecht die ook de jongerenbeker won. De tweede beker werd gewonnen door Christianne Jansen. De derde beker ging naar Joery van Stee, de vierde naar Hubert van der Maas en de vijfde naar Antoinette Vermast.

Annelies de Visser ging als lid van de afdeling Middelburg met de beker voor de gastrijders naar Middelburg terug.

De versieringsprijzen tenslotte werden door de jury als volgt toegekend: 1e prijs warmbloeden Annaliza Langebeeke, 2e prijs Karin Besuijen en 3e prijs Amy Besuijen. 1e prijs trekpaarden Majanda Fens, 2e prijs Antoinette Vermast, 3e prijs Puk de Vos.

De volgende wedstrijd van de RVZB is op zaterdag 15 juni in Ovezande en tijdens de Kapelse dag, op zaterdag 31 augustus, wordt er weer in de Van der Biltlaan gereden. Op monumentendag 14 september is de jaarlijkse Sjezenwedstrijd rond het Kerkplein in Kapelle. [l]