SVRZ Huntington café

HEINKENSZAND - SVRZ organiseert op zaterdag 1 juni een Huntington Café in Heinkenszand. Deze bijeenkomst is voor mensen met de ziekte van Huntington, hun naasten en andere geïnteresseerden.

Bij SVRZ kunnen cliënten met de ziekte van Huntington en hun familieleden terecht voor ondersteuning, zorg en behandeling. Deze doelgroep heeft veel behoefte aan informatie, ondersteuning en lotgenotencontact. Daarom organiseert SVRZ het Huntington Café.

Thema ‘Financiën, zorg en rechtsbescherming’

In het Huntington Café wordt iedere keer een ander thema belicht aan de hand van een interview met een deskundige. Er is ook ruim gelegenheid boor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Het onderwerp van dit SVRZ Huntington Café is ‘Financiën, zorg en rechtsbescherming’. Gastspreker is Mr. J.W. (Jan) Gmelich Meijling, notaris van notariskantoor De Zeeuwse Alliantie. Hij bespreekt wat de rol van de notaris kan zijn in relatie met het thema.

Waar en wanneer?

Het café start op zaterdag 1 juni om 14.00 uur in SVRZ Grand café ‘De Fonteyne’ aan de Hoefbladstraat in Heinkenszand. Belangstellenden zijn vanaf 13.30 uur welkom. De bijeenkomst duurt tot 16.00 uur.

Aanmelden voor het Huntington Café kan per mail naar w.breederveld@svrz.nl of a.op.t.hof@svrz.nl. U kunt ook bellen naar: 06-51249809 of 06-22794306.

Wat is de ziekte van Huntington?
De ziekte van Huntington is een erfelijke aandoening die bepaalde delen van de hersenen aantast. De symptomen zijn onder meer onwillekeurige bewegingen die langzaam verergeren, verstandelijke achteruitgang en allerlei psychische symptomen. Omdat de ziekte erfelijk is, is het een familieziekte. Hoewel niet alle leden van een familie of gezin de ziekte van Huntington hoeven te krijgen, worden ze er allemaal emotioneel en sociaal door getroffen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om de ziekte te genezen of zelfs het verloop af te remmen. [l]