Rondvaart in slotgracht. FOTO JAC HOOGVLIET
Rondvaart in slotgracht. FOTO JAC HOOGVLIET Jac. Hoogvliet.

Kastelendag in Baarland

BAARLAND - Openstelling van Slot Baarland op maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, in kader van Kastelendag. Van 10.00 tot 17.00 is de kasteeltuin en een deel van Slot Baarland weer geopend. Hoewel verkocht hebben de nieuwe eigenaren aangegeven door te willen gaan met deze leuke traditie.

Op het terrein zorgen zij weer voor een middeleeuwse sfeer; riddergevechten, muziek en eten. De Baarlandse tekenaar Jan-Willem Hament, bekend van ‘Leuntje en Merien’, geeft demonstraties tekenen en schilderen. Tevens zijn er diverse activiteiten waaronder oude ambachten, spinnen en weven, varen door de gracht en zelf broodjesbakken voor kinderen. Tevens is er een kraam met antieke spullen en spekstenen beeldjes. Er zijn koffie, thee , fris en broodjes te koop.

Zie website: www.slotbaarland.nl. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Bezoek kerk en rit stoomtrei

Tevens is er gelegenheid om de naastgelegen kerk te bezoeken. U kan de toren beklimmen waarbij een gids iets vertelt over de omgeving. Er is een boekenstal en er klinkt muziek.

Dit uitje is bijzonder goed te combineren met een ritje met de stoomtrein: 'Goes-Borsele', de trein rijdt helemaal door naar Baarland. Men organiseert o.a. die dag 'Kleinkunst op Stoom'. Voor meer info zie website: www.destoomtrein.nl .

Er wordt verzocht om gebruik te maken van de drie parkeergelegenheden aan de rand van het dorp met indien gewenst vervoer met grote truck of busje naar het Slot. Afstand ongeveer 500 m, oftewel 10 min. lopen. Of beter nog: Kom op de fiets! Tot ziens.[l]