Schenk komt met advies bestuur waterschap

MIDDELBURG - De Partij voor Zeeland, CDA, SGP en leden van de vaste zetels bedrijven en ongebouwd willen samen een nieuwe coalitie vormen voor Waterschap Scheldestromen.

VAN ONZE REDACTIE

Dat heeft preformateur Ad Schenk donderdagavond bekend gemaakt. Het is een totaal ander advies dan van informateur Eppie Klein, die een paar weken geleden een coalitie van CDA, Partij voor Zeeland, Ongebouwd, Water Natuurlijk en PvdA adviseerde. Schenk heeft gezegd dat Marien Weststrate van winnaar Partij voor Zeeland en Denis Steijaert van het CDA vrijdag als formateurs aan de slag gaan.
Op 6 juni moet het nieuwe dagelijks bestuurd worden benoemd. Steijaert en Weststrate gaan sowieso deel uitmaken van het nieuwe bestuur. Gert van Kralingen (SGP), Luc Mangnus (ongebouwd) en nieuwkomer Philipp Keller (bedrijven) completeren het. Samen hebben de fracties zeventien van de dertig zetels. De verdeling van de portefeuilles maken ze op 6 juni bekend. “Als preformateur wilde ik recht doen aan de verkiezingsuitslag en daarbij inzetten op een brede coalitie met een maximaal draagvlak. Met deze coalitie is dat prima gelukt”, zei Schenk donderdagavond.[l]