Workshop voor mantelzorgers.
Workshop voor mantelzorgers. Foto:

AGENDA

Woensdag 22 mei

Nabestaandencafé

10:00 | SMWO

Bent u of kent u een mantelzorger die zijn of haar dierbare moet missen? Mantelzorgpunt Goes van SMWO start deze maand met het Nabestaandencafé voor Mantelzorgers. Een ontmoetingsplek die bedoeld is om steun te bieden aan mantelzorgers die een rouw- en verlieservaring hebben omdat diegene waarvoor zij zorgden is overleden. Naast een luisterend oor is het fijn om je verdriet te kunnen delen met lotgenoten en ervaringen uit te wisselen. Meer informatie: https://www.smwo.nl/dienstverlening/mantelzorg/nieuws/smwo-start-nabestaandencaf-voor-mantelzorgers-met-een-rouw-en-verlieservaring

Maritieme Leestafel

12:00 | Gallery Maritime

Maritieme Leestafel voor elke actieve liefhebber van varen in kleine en grote boten. Ook plezierig voor schippers in ruste. Elke woensdag van 12.00 tot 17.00 uur, gratis koffie, Voorstraat 45 Colijnsplaat.

Gratis rondleiding door het historisch hart van Goes

14:00 | Historisch Museum/VVV

Op elke woensdagmiddag in de maanden mei, juni, juli, augustus en september kan men deelnemen een de gratis rondleiding in Goes. Voor wie, naast het royale aanbod van winkels een bijzondere kant van Goes wil ontdekken, krijgt onder leiding van een ervaren gids van de vrijwilligersorganisatie ''t Gilde de Bevelanden uitgebreid uitleg over de mooie binnenstad van Goes met zijn prachtige historische monumenten, de stadshaven en de vesten. Deze rondleidingen starten om 14.00 uur en duren ongeveer anderhalf uur. De gids staat voor u klaar voor de ingang van het Historisch Museum/VVV kantoor aan de Singelstraat. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie: www.gildedebevelanden.nl.

Donderdag 23 mei

Workshop voor mantelzorgers

13:30 | SMWO

Mantelzorgpunt Goes van SMWO start op 23 mei met een nieuwe workshop: BordjeVol?. Een zeer praktische workshop die inzicht geeft in de (zorg)taken van een mantelzorger. Het biedt inzicht in de draaglast en draagkracht en geeft handvatten om, waar nodig, daadwerkelijk anderen om hulp te vragen. Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op https://www.smwo.nl/nieuws/nieuwe-workshop-voor-mantelzorgers

Zaterdag 25 mei

Rommelmarkt Heinkenszand

8:30 | Gebr. van Oosten

Op zaterdag 25 mei houdt de PKN Heinkenszand haar rommelmarkt op het terrein van de Gebr. van Oosten aan de Heinkenszandseweg 55. De opbrengst is ten bate van de Protestantse Gemeente, Project Jeugdwerk en Koor the Key Singers. Aanvang 8.30 tot 12.00 uur.

Rommelmarkt

10:00 | Buurtvereniging Klaver 3

Zaterdag 25 mei organiseert Buurtvereniging Klaver 3 te Hoedekenskerke haar jaarlijkse rommelmarkt. In en om de Griend aan de Havenstraat te Hoedekenskerke. Aanvang 10.00 tot 12.30 uur. Info: W. van Arkel 0113-639578 of www.buurtverenigingklaver3.nl

Open Atelier De Blauwe Ezel

10:00 | De Blauwe Ezel

De Blauwe Ezel in Goes is een praktijk voor beeldende therapie en (kinder)coaching. Op zaterdag 25 mei is het Open Atelier tussen 10.00 en 17.00 uur. U bent van harte welkom om eens rond te kijken, mee te schilderen en het nieuwe aanbod van creatieve workshops te bekijken. Leliestraat 30, Goes.

Repair Café

10:00 | Dorpshuis Heer-Arendhuis

Zaterdag 25 mei is er Repair Café van 10.00-12.30 uur in het Heer Arendhuis te 's-Heer Arendskerke. Hebt u nou ook iets in huis, dat het niet wil doen, kom naar het Repair Café om te kijken of het echt kapot is of dat er nog wat aan te doen is. Hebt u niks te repareren, het is altijd gezellig met de koffie van Arna. Voor info kijk op repaircafe.org of mail naar shak-repaircafe@xs4all.nl. Houdt u er rekening mee, dat sommige reparaties enige tijd in beslag nemen, dus kom op tijd.

Fietstocht 25 / 50 km

10:30 | Kerkgebouw de Hoeksteen

Kom ook meefietsen met de twee georganiseerde fietsroutes! Er is keuze uit een tocht van 25 en 50 kilometer. Er is een lunchpunt in 's-Gravenpolder waar je broodjes, koffie enz. kan krijgen. Aanvang van beide tochten op zaterdag 25 mei is om 10.30u, Kerkgebouw de Hoeksteen, Noordhoeklaan 90 te Goes. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van het kerkgebouw de Hoeksteen.

Zondag 26 mei

Zeeuwsch Koper Collectief in Manhuistuin

12:00 | Manhuistuin

Op zondag 26 mei zal het Zeeuwsch Koper Collectief (ZKC) onder leiding van Lindy Karreman het Manhuistuinconcert verzorgen. Het ZKC is qua samenstelling te typeren als een symfonisch koperensemble. Tijdens dit optreden maken ze een muzikale terugblik: van de Pavane van Fauré tot Children of Sanchez. Een muzikale terugblik op de bijna 6 jaar lange en zeer prettige samenwerking met Lindy, die na dit optreden helaas afscheid van hen neemt. Daarnaast spelen ze het 5-delige werk A Londoner in New York. Aanvang 12:00 uur, toegang gratis. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de R.K. kerk.

Zendingsdienst

10:00 | Bethelkerk van de Vrije Evangelische Gemeente

Zondag 26 mei wordt er een zendingsdienst gehouden in de Bethelkerk van de Vrije Evangelische Gemeente Beatrixlaan te Goes. Aanvang 10.00 uur. Met medewerking van Dhr. H. Jager; Gospelkoor Gloriry uit Middelburg o.l.v. Elsa Bezuijen; orgel Mariska Cappon. Thema: Zout en Licht?! Na afloop is er ontmoeting met elkaar in de foyer waar koffie / thee gereed staat.

Woensdag 29 mei

Maritieme Leestafel

12:00 | Gallery Maritime

Maritieme Leestafel voor elke actieve liefhebber van varen in kleine en grote boten. Ook plezierig voor schippers in ruste. Elke woensdag van 12.00 tot 17.00 uur, gratis koffie, Voorstraat 45 Colijnsplaat.

Gratis rondleiding door het historisch hart van Goes

14:00 | Historisch Museum/VVV

Op elke woensdagmiddag in de maanden mei, juni, juli, augustus en september kan men deelnemen een de gratis rondleiding in Goes. Voor wie, naast het royale aanbod van winkels een bijzondere kant van Goes wil ontdekken, krijgt onder leiding van een ervaren gids van de vrijwilligersorganisatie ''t Gilde de Bevelanden uitgebreid uitleg over de mooie binnenstad van Goes met zijn prachtige historische monumenten, de stadshaven en de vesten. Deze rondleidingen starten om 14.00 uur en duren ongeveer anderhalf uur. De gids staat voor u klaar voor de ingang van het Historisch Museum/VVV kantoor aan de Singelstraat. Vooraf aanmelden is niet nodig. Zie voor verdere informatie onze website www.gildedebevelanden.nl.

Bingo

14:00 | wijkcentrum de Spinne

Let op andere datum i.v.m. Hemelvaartsdag! Woensdag 29 mei weer een gezellige bingomiddag van stichting Buurtwerk Goese Polder. Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur, Wijkcentrum 'De Spinne' Joseph Lunslaan 7. Toegang gratis.

Open atelier.