Jubileum Gezinsmaatjes

GOES - SMWO viert het 5-jarig jubileum van Gezinsmaatjes. Al vijf jaar lang zijn onze vrijwillige gezinsmaatjes voor vele gezinnen een steuntje in de rug geweest bij het opgroeien en opvoeden van kinderen. Dat willen we vieren op donderdag 6 juni, dan blikken we feestelijk terug op de afgelopen vijf jaar Gezinsmaatjes.

Tijdens het jubileum van Gezinsmaatjes zal een informatieve mini-lezing worden verzorgd door Margreet Toorenaar en Natalie Zuydwegt ‘Verbinden met het verhaal van de ander’. Samenwerkingspartners, verwijzers én (oud-) gezinsmaatjes zijn van harte uitgenodigd om dit jubileum samen met ons te vieren.

Een gezinsmaatje is een getrainde vrijwilliger die met haar eigen levenservaring een gezin ondersteuning biedt. In 2014 zijn de eerste gezinsmaatjes getraind en vijf jaar later is Gezinsmaatjes opgenomen in het vaste aanbod van SMWO. Gezinsmaatjes zijn momenteel actief in de gemeenten Goes, Noord-Beveland, Borsele, Kapelle en Reimerswaal. In 2016 is het project uitgebreid naar Schouwen Duiveland.

De coördinatoren trainen de vrijwilligers en volgen ze gedurende hun traject middels werkbegeleiding en intervisie. Verwijzers zoals de GGD en zorgaanbieders, maar ook de collega’s van het maatschappelijk werk en cliëntondersteuning binnen SMWO signaleren welke gezinnen baat kunnen hebben bij een gezinsmaatje. Als gezinsmaatje kan dit steuntje in de rug worden geboden. Een gezinsmaatje die bijvoorbeeld een luisterend oor voor de ouders kan bieden, praktische opvoedtips kan geven, activiteiten in de buurt kan zoeken, netwerk van het gezin vergroten of samen naar de bibliotheek gaan.

Aanmelden voor het jubileum kan door een mail te sturen vóór woensdag 29 mei a.s. naar secretariaat@smwo.nl. [l]