Nog steeds grote plannen in visie voor Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK - De toekomstschets voor de recreatiezone in Wolphaartsdijk is op een aantal punten aangepast. Er werden 155 zienswijzen tegen ingediend.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De grootste wijziging is dat het plan voor het camperpark in De Schelphoek er niet meer in staat. Dat is echter te danken aan de initiatiefnemer. Deze besloot, nadat duidelijk werd dat inwoners zich vooral zorgen maakten over zijn plan, het niet door te zetten.

De twee andere grote ontwikkelingen maken nog wel deel uit van de toekomstschets. De Zuidschor zet zijn plan voor een complex met appartementen en een restaurant, zwembad en een watersportwinkel door. Het plan om buitendijkse lodges te bouwen in de Zuidvlietpolder staat er ook nog in. In hun zienswijzen vragen de meeste van de 155 inwoners, ondernemers en organisaties om de ontwikkelingen goed in te passen in het landschap. “Dat willen wij ook”, zegt wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes. “Deze schets gaat alleen over het recreatiegebied. Wij denken dat het bijdraagt aan het dorp”, benadrukt ze. “Het buitengebied van Wolphaartsdijk is groter. Er blijven veel stukken over voor rust en ruimte.” Ze vraagt de gemeenteraad volgende week donderdag (6 juni) een besluit ‘op abstract niveau’ te nemen. Over de plannen moet de raad aparte besluiten nemen. “Maar de ondernemers moeten wel het idee hebben dat hun plannen in ieder geval kans van slagen hebben.”[l]