's-Heer Arendskerke, gezien vanuit de lucht. FOTO JA DEK
's-Heer Arendskerke, gezien vanuit de lucht. FOTO JA DEK Foto: JA Dek/Gemeentearchief Goes

Arendskerke vanuit de lucht

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE

Een luchtfoto uit 1995 van ’s-Heer Arendskerke. De foto is genomen door J.A. Dek. Recentelijk is een aantal van deze luchtfoto’s geschonken aan het Gemeentearchief Goes. Wat herkennen jullie op deze foto? En wat is er veranderd?

Reacties kun je mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl. Per post kan ook: Postbus 2159, 4460 MD Goes. De foto verschijnt ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt een Agrimarkt-waardebon met een exemplaar van De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Wim van Zweeden.

De vorige foto was een optocht van het muziekkorps Excelsior uit Goes uit 1947 in de Westerstraat ter gelegenheid van de tweejarige bevrijding. Wim van Zweeden schrijft dat hij van zijn tiende tot zijn 30e jaar lid is geweest van dit muziekkorps. In het begin was het een pijperkorps, maar later werd het een tamboer- en trompetterkorps. Van Zweeden bespeelde onder meer de trompet, trombone en sousafoon.

Hoger

André Sijnesael schrijft dat het muziekkorps omstreeks 2006 is opgeheven. Er waren toen plannen om het voort te zetten onder de naam South West Union Stageband, maar daar is niets van gekomen. Hennie Hogesteger herkent de straat en schrijft dat dit een ‘echt’ pijperkorps was. Ze vindt het jammer dat het niet meer bestaat. De naam Excelsior – het Latijnse woord voor hoger – wordt nog vaak gebruikt. Er zijn veel muziekgezelschappen en sportverenigingen die deze naam voeren. Het is ook het motto van de staat New York[l]