Komt de tent op de Grote Markt dit jaar weer vol met spinners? FOTO COBY WEIJERS
Komt de tent op de Grote Markt dit jaar weer vol met spinners? FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

Roxanne en Goes spinnen zondag weer voor Kika

GOES - Roxanne Machielse doet het pas voor de tweede keer, maar een spinningmarathon op de Grote Markt in Goes rond Hemelvaartsdag is een heuse traditie. Zondag is het weer tijd voor ‘Goes for Kika’.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Jarenlang organiseerde Stichting Jayden een spinningmarathon op de vrijdag na Hemelvaartsdag. Toen deze vorig jaar besloot daarmee te stoppen, nam de Goes Roxanne Machielse het stokje over. Zij zet zich in voor Stichting Kika. Vorig jaar liep ze al enkele marathons voor het goede doel en dit jaar wil ze de zes grootste marathons ter wereld te lopen.

Café

Tokyo, Boston en Londen heeft ze achter de rug. Later dit jaar volgen Chicago, Berlijn en New York. Tussendoor zamelt Roxanne, die eigenaar is van Café de Pompe, geld in voor de stichting die strijdt tegen kinderkanker. Als ze de 'big six' allemaal loopt, is ze de eerste vrouw ter wereld die dat doet voor het goede doel.

Goodiebag

De spinningmarathon ‘Goes for Kika’ is één van de evenementen waarmee ze veel geld hoopt in te zamelen. Op de Grote Markt staan zondag tientallen spinningfietsen. Meedoen kost 25 euro. Deelnemers krijgen een goodiebag, eten en drinken tijdens de marathon en eventueel een massage na afloop. Rondom de tent is ook van alles te doen.

Inschrijven kan via www.goesforkika.nl.[l]