Repetitie van het Zeeuws Mannenkoor in gebouw Amicitia in Kloetinge.
Repetitie van het Zeeuws Mannenkoor in gebouw Amicitia in Kloetinge.

Druk programma Zeeuws Mannenkoor

KLOETINGE - Het Zeeuws Mannenkoor heeft voor de rest van dit kalenderjaar een vol programma. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van West Europa begon met de landing in Normandië. Daarom zingt het koor naast het vaste repertoire dit jaar ook liederen rond het thema ‘vrijheid en bevrijding’. Vanaf 2010 staat het koor onder leiding van Gunita Kronberga.

Op 1 juni zingt het Zeeuws Mannenkoor tijdens Middelburg Vólkoren. Om 12.00u geeft het koor in de Nieuwe Kerk een a capella concert met vooral liederen van F. Schubert en ook 4 van de 10 variaties van F. Schoggl op Schuberts compositie ‘Die launige Forelle’. Tijdens het concert in de Koorkerk, om 15.30u, wordt het koor begeleid door de vaste begeleidster en repetitor Imelda Hack-Brugmans. Tijdens dit optreden wordt een wat nieuwer programma uitgevoerd, met o.m. ‘For the beauty of the Earth’ van John Rutter, ‘You raise me up’ van Lovland en Graham (2002) , ‘Vater unser’ in de versie die in 2001 door de zangeres Hanne Haller bekend werd en een medley van bekende Vera Lynn liederen.
Op 7 juli verzorgd het Zeeuws Mannenkoor weer het Manhuistuin concert in Goes. Ook tijdens dit concert wordt het koor weer begeleid door Imelda Hack-Brugmans. In de Manhuistuin zal het Zeeuws Mannenkoor ook weer een gevarieerd repertoire zingen met bovenstaande en andere liederen.

Najaar
Na de vakantie in augustus staan er weer diverse concerten gepland.
Eerst een concert in Moerzicht in Yerseke, voor bewoners en omwonenden. Vervolgens zingt het Zeeuws Mannenkoortijdens op 14 september in de Hervormde Kerk in Kapelle tijdens de open monumentendagen.
Op 19 oktober werkt het Zeeuws Mannenkoor (belangenloos) mee aan een concert in de Grote Kerk in Goes samen met de ‘Inspire2Live’ koren (meer dan 100 zangers en zangeressen) van Peter Overduin. De opbrengst van dit concert gaat naar onderzoek naar Alvleesklier kanker.
Daarna gaat het alweer richting Kerst. Samen met muziekvereniging OKK uit Wemeldinge geeft het Zeeuws Mannenkoor een Kerstconcert in de Maartenskerk in Wemeldinge op 21 december 2019. Toegang gratis, aanvang 19.30u.

Versterking
Mannen die geïnspireerd raken door dit programma zijn van harte welkom de gelederen van het Zeeuws Mannenkoor te komen versterken. Zang- of koorervaring is niet noodzakelijk, wel motivatie en leergierigheid. Kijk op de website www.zeeuwsmannenkoor.nl of kom gewoon eens kijken op een donderdagavond in gebouw Amicitia in Kloetinge waar het koor vanaf 19.15 uur repeteert. [l]