Troubadour Theo van teijlingen op
Troubadour Theo van teijlingen op "Goes geeft thuis". FOTO B VAN OUWERKERK B. van Ouwerkerk

Bijna 11.000 euro voor kinderopvangwerk in Oeganda

GOES - Het jubileumconcert op 17 mei van de 20- jarige stichting de Figurant uit Goes was één groot feest. In een volle Mythe was er muziek en zang van het koor Nova Melodica, een film met beelden van het kinderopvangwerk in Oeganda, liedjes en scherpe teksten van kleinkunstenaar Bert Kreeft.

Na de pauze waren er prachtige liedjes van Borgaard en Jens Borgaard, singer-songwriters waar we hopelijk nog veel van zullen horen. Troubadour Theo van Teijlingen en Stoffel Biesterbosch sloten af met een speciaal programma met verstilling, beelden, liedjes en fragmenten op film. Massaal zong de zaal mee met het laatste lied.
“Verbinding, verwondering…enthousiasme…dat was te merken”, aldus Theo van Teijlingen. “Dat is precies wat we willen met onze kleine stichting, mensen bij elkaar brengen en laten zien dat je een beetje het verschil kan maken in deze wereld. Er is zo veel verbittering en cynisme. Mooi om dan te merken dat het ook anders kan!”

Doel
Doel van de avond was ook om als jarige stichting een mooi verjaardagscadeau te geven aan het kinderopvangwerk van Amecet in Oeganda. Els van Teijlingen, die met haar staf daar het werk leidt, was ook aanwezig in de Mythe. “Via de entreegelden, giften, merchandise en sponsors is dat bijna 11.000 euro geworden. Een prachtig bedrag waar daar zo veel goeds gedaan kan worden voor kwetsbare kinderen. Mooi om te weten dat dit kinderopvangwerk bij de top van kinderopvangwerk van Oeganda behoort. Geen weeshuis, maar de families krijgen steun zodat zij verantwoordelijk blijven. Er zijn mooie ontwikkelingen aan de gang, met dit bedrag kunnen die voortgezet worden, o.a. een landbouwproject met eigen koeien en geiten, “aldus Theo van Teijlingen. “En korte lijntjes werken, dat heeft de Figurant wel laten zien in de afgelopen 20 jaar!”
Voor meer info: www.defigurant.nl [l]