Veel belangstelling voor zangeres Maan. FOTO HANS COLIJN
Veel belangstelling voor zangeres Maan. FOTO HANS COLIJN Foto: Hans Colijn

Ovezande moet weer even bijkomen

OVEZANDE - Ovezande is weer aan het bijkomen. Van vrijdag tot en met zondag stond het dorp op zijn kop voor het Klomppop Festivalweekend.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het feest begon vrijdagavond met de finale van Spectra op het festivalterrein op de sportvelden. De finale van de bandwedstrijd werd gewonnen door Potential Wonder. De muzikanten uit Zuid-Beveland mogen de studio in en spelen (ook) volgend jaar op Klomppop. Potential Wonder bleef de bands Undercover Rythms, Stony, Kiki, Designer Violence en Planet of Waves voor. Na afloop waren er optredens van Borokov Borokov en Tim Knol and The Blue Grass Boogiemen.

Maan

Zaterdag was het de grote festivaldag. De organisatie had dit jaar veel bekende namen op het affiche staan: Claw Boys Claw, Raggende Manne, rapper Fresku en Indian Askin. Zangeres Maan was ook van de partij. Zij trok vooral het jongere deel van de bezoekers naar de mainstage.

Vuurspuwers

Zondag stond zoals altijd in het teken van theater. Tussen de braderiekramen in de straten van het dorp traden verschillende acts op. Er waren klassieke muzikanten, vuurspuwers, krachtpatsers, acrobaten en messenwerpers. Jong en oud genoot er met volle teugen van.

Ook op het festivalterrein was zondag van alles te doen. Muziek was er op de laatste dag van Blaas of Glory, Herman Brock jr. en Staal met Glazen.[l]

Bij sommige voorstellingen was het erg druk. FOTO PIET GRIM
Acrobatiek op grote hoogte. FOTO LOTJE KOSTER
Het publiek werd regelmatig gevraagd mee te helpen bij de acts. FOTO COBY WEIJERS
De acrobatische muzikanten van Stenzel en Kivits. FOTO COBY WEIJERS
Op straat kwam je zondag van alles tegen. FOTO COBY WEIJERS