De spelers van Tovaal en Oud-Tovaal na afloop van het laatste duel van het seizoen. duel . FOTO HANS MARKUSSE
De spelers van Tovaal en Oud-Tovaal na afloop van het laatste duel van het seizoen. duel . FOTO HANS MARKUSSE Hans Markusse

Tovaal kan terugkijken op een prima seizoen

GOES - De Goese Rugbyclub Tovaal heeft een prima seizoen achter de rug. De senioren leken na de titel in de derde klasse lange tijd op weg naar een volgende promotie. Daarin slaagden zij uiteindelijk niet, maar de basis lijkt gelegd om het komende seizoen wel door te stoten naar de eerste klasse, een niveau waarop de Goesenaren nog nooit hebben geacteerd.

Ook de verschillende jeugdteams deden het prima. De mini's behoren tot de top van Nederland en met Roel van Eijkeren en Ilias de Feijter heeft Tovaal zelfs twee jeugdinternationals bij Oranje Onder17. Voorztter Bert Bakker is ook tevreden over het bij rugby zo belangrijke sociale aspect: "Zowel de jeugd als de senioren zijn op trip geweest naar het buitenland. De jeugd naar Engeland en de senioren naar het Schotse Glasgow. Bovendien hebben we op sportpark Het Schenge aan aantal buitenlandse teams mogen ontvangen".

World Cup

In het najaar hoopt Bakker dat Tovaal weer mee kan liften op het succes van het WK in Japan: "Vier jaar geleden besteedde RTL7 veel aandacht het WK en dat heeft ons veel nieuwe leden opgeleverd. Ouders waarderen naast het sportieve element vooral het respect naar tegenstander en scheidsrechter enorm. Dat maakt onze sport zo bijzonder".

Afsluiting seizoen

De rugbyers sloten het seizoen op traditionele wijze af. De jongste jeugd speelde verschillende duels tegen ouders en senioren. De huidige selectie van Tovaal nam het daarna op tegen een team met oud-spelers van Tovaal. De dag werd afgesloten met een barbecue.

Voor informatie over de Goese Rugbyclub Tovaal kan men terecht op www.tovaal.nl[l]