KBO-Zeeland ontvangt donatie van het Oranje Fonds

GOES - KBO-Zeeland heeft een donatie ontvangen van het Oranje Fonds. KBO-Zeeland bestaat dit jaar 25 jaar en organiseert gedurende het jaar voor al haar leden diverse activiteiten.

KBO-Zeeland is als provinciale bond aangesloten bij de UNIE-KBO, de grootste ouderenorganisatie in Nederland en bestaat uit 32 afdelingen verspreid over Zeeland. De afdelingen zijn weer gegroepeerd in 4 kringen waardoor samenwerking en overleg mogelijk is. Het jubileumjaar is gestart met een Eucharistieviering en zal op 20 november 2019 eindigen met een grote bijeenkomst in IJzendijke. In de tussenliggende periode zal door de Kringen een programma worden samengesteld waaraan de aan de betreffende kring verbonden afdelingen deel kunnen nemen. De bedoeling van het bestuur is, dat alle afdelingen actief meedenken en deelnemen aan de activiteiten voor de in totaal 6500 leden in Zeeland. Op deze wijze wil het bestuur alle leden betrekken bij de activiteiten en zichtbaar maken waarvoor de vereniging KBO-PCOB staat. Belangrijk onderdeel is belangenbehartiging met als speerpunten Zorg&Wonen, Koopkracht, Veiligheid, Digitalisering en Zingeving. Voor deze speerpunten wordt landelijk aandacht gevraagd vanuit de Unie KBO en de PCOB, samenwerkend in de vereniging KBO-PCOB, met als directeur Manon Vanderkaa.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. De steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. [l]