VV GOES 1 zondag. FOTO RENÉ VAN DE VLIET
VV GOES 1 zondag. FOTO RENÉ VAN DE VLIET Rene' van de Vliet

Geen promotie voor Goes maar herkansing volgt

GOES - VV Goes 1 zondag is er afgelopen week niet in geslaagd om verder te spelen in de nacompetitie voor promotie van de 3e naar de 2e divisie. VV Goes had deze nacompetitie bereikt door het winnen van de 3e periode in de competitie. In de laatste wedstrijd van het seizoen werd de periode gewonnen door thuis met 4-1 van Oss 20 te winnen.

VV Goes moest als eerste barrière een tweeluik spelen tegen FC Lienden uit het gelijknamige Lienden. In deze tweeluik tegen FC Lienden ( 2e divisie ) werd zowel in de thuiswedstrijd (0-3) en de uitwedstrijd (2-1) verloren. Daarmee kwam het sprookje ten einde. VV Goes was vorig jaar gepromoveerd van de Hoofdklasse naar de 3e divisie en wist als promovendus een 4e plaats te halen en dus de nacompetitie.

De vertrekkende trainer Rogier Veenstra verlaat aan het einde van dit seizoen VV Goes met een reeks aan prijzen zoals promotie hoodklasse/3e divisie, winnaar KNVB districtsbeker 2018/2019, trainer van het jaar, club van het jaar en het behalen van de nacompetitie 2e divisie. Rogier gaat volgende jaar bij ASWH uit Hendrik Ido Ambacht aan de slag. Wij wensen hem daarbij veel succes.

Geen nacompetitie dus voor VV Goes zondag maar VV Goes zaterdag zou nog wel kunnen promoveren.

Ook dit zou een unicum zijn want vorig jaar is VV Goes gestart met een standaard team uitkomende in de 4e klasse zaterdag. De ploeg die onder leiding staat van de Goesenaar Huseyin Dogan heeft tijdens de reguliere competitie beslag weten te leggen op de 3e plaats en het winnen van de 2e periode.

Hierdoor mag VV Goes zaterdag a.s zaterdag 8 juni een promotie beslissingsduel spelen tegen VV Kruiningen. Bij verlies van Kruiningen zal deze ploeg degraderen van de 3e naar de 4e klasse. Bij winst van VV Goes zal deze ploeg promoveren naar de 3e klasse.

Het beslissingsduel op zaterdag 8 juni, zal om 14.40 uur gespeeld worden op het sportcomplex van de VV Wemeldinge, de Boenze Boogerd, Chezeeweg 37 te Wemeldinge. [l]

VV GOES zaterdag. FOTO RENÉ VAN DE VLIET