Showkorps Jonge Kracht uit Kapelle. FOTO JONGE KRACHT
Showkorps Jonge Kracht uit Kapelle. FOTO JONGE KRACHT Bestuur Jonge Kracht

Taptoe Kapelle in Kapelle op 15 juni

KAPELLE - Zaterdag 15 juni nemen vijf korpsen deel aan de Taptoe Kapelle in Kapelle.

Drumfanfare Crescendo uit Krimpen aan de Lek kenmerkt zich als een jonge en hechte groep muzikanten, open voor ieder die zich interesseert in het maken van muziek. Het maken van muziek staat natuurlijk voorop, echter plezier komt zeker op de gedeelde eerste plek. De drumfanfare staat onder leiding van dirigent Vincent Terlouw. De tambour-maître en instructeur van de drumfanfare is Marc Brugghe.
De Marchingband uit Katwjk behoort tot de absolute top in de amateurmuziekwereld en is door de jaren heen uitgegroeid tot het muzikale visitekaartje van Katwijk. De Marchingband heeft, naast optredens in eigen land, opgetreden in onder andere Denemarken, Noorwegen, Zwitserland, Canada, Duitsland en Engeland. Vele gouden successen zijn behaald op het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade, met als hoogtepunt het behalen van de titel WMC-kampioen op het onderdeel mars in de hoogste divisie in 2009. In datzelfde jaar eindigde de Marchingband op de derde plaats in de eindrangschikking bij de showwedstrijden.
Sport en Dans Body Action uit Goes is tjdens de taptoe Kapelle aanwezig met een selectie van onze demo teams. Wij zullen u doen verbazen met een mix van allerlei dansstijlen.
Show- and Marchingband Cornu Copiae uit Waalwijk is opgericht in 1950 en heeft in haar meer bijna 70-jarig bestaan al vele successen geboekt. Tijdens allerlei optochten en festiviteiten wordt in binnen- en buitenland vaak opgetreden. In 1966 nam Cornu Copiae voor de eerste keer deel aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en behaalde daar een eerste prijs. In 1988 behaalde Cornu Copiae de eerste prijs op het topconcours van de KNFM en mocht zich laten huldigen als Nederlands Kampioen. Op de taptoe Kapelle zullen wij één van onze twee shows presenteren; De bekende themashow “World of Fantasy”. De muzikale leiding en choreografie is in handen van Leon Wijkmans.
Showkorps Jonge Kracht uit Kapelle-Biezelinge is in 1936 opgericht en bestaat uit leden van jong tot wat minder jong. Het repertoire van het showkorps bestaat vooral uit marsmuziek en populaire nummers, maar ook klassiek getinte muziek en popnummers behoren tot de muziekkeuze. Het showkorps treedt regelmatig op tijdens uiteenlopende evenementen in binnen- en buitenland. Zo zijn zij te zien en te horen tijdens optochten, concerten, taptoes en brengen zij met regelmaat serenades tijdens diverse feestelijke gelegenheden. De enthousiaste groep muzikanten is van verre te herkennen aan hun stralend blauwe uniform. Hiermee wordt gerefereerd naar de kleuren uit de regionale vlag van Zeeland. Vol Zeeuwse trots laten zij het publiek genieten van hun show en muziek! [l]