Zeeuwse Gemeenten in de race voor Age Friendly Cultural City

GOES - Zes Zeeuwse gemeenten nemen gezamenlijk deel aan het programma ‘Age Friendly Cultural Cities’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie onder de noemer ‘Radio Geluk’. In 2018 en 2019 vinden in de gemeenten Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg en Veere muzikale activiteiten plaats variërend van voorstellingen, wijkkoren, samenwerking tussen scholen en zorgcentra tot muziektherapie en coaching van vrijwilligers.

Op 21 juni 2019 organiseren de gemeenten in samenwerking met De Zeeuwse Muziekschool in dit kader een manifestatie in de Mythe in Goes. Hier vinden optredens, presentaties en discussies plaats. Een jury, onder leiding van Hedy d’Ancona, bezoekt Zeeland en beoordeelt hoe de steden zich als Age Friendly Cultural City hebben ontwikkeld. Op 4 november weten we of Zeeland zich winnaar mag noemen en de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs, ter waarde van 20.000 euro, in ontvangst mag nemen.

Met het programma Age Friendly Cultural Cities moedigt het Fonds voor Cultuurparticipatie steden aan om het kunst- en cultuuraanbod voor ouderen op peil te houden en te verduurzamen. Het Fonds ziet dat deelname aan culturele activiteiten door ouderen van grote waarde is. Het houdt hen vitaal en vergroot hun welzijn. De zes Zeeuwse gemeenten doen samen met ’s Hertogenbosch, Helmond, Amersoort, Haarlem en Alkmaar mee aan deze editie. De komende jaren willen zij zich in nauwe samenwerking met de Zeeuwse Muziekschool en andere culturele instellingen actief inzetten om deze belangrijke groep mensen meer bij kunst en cultuur te betrekken.

“Radio Geluk…afgestemd op Zeeland” [l]