Goes houdt een flinke bak met geld over aan 2018

GOES - De gemeente Goes heeft vorig jaar 2.555.000 euro overgehouden. Dat blijkt uit de jaarrekening, die vrijdag is gepresenteerd.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Een groot deel van het overschot is te danken aan een meevaller in het sociaal domein, met name op het gebied van de bijstand. “Het eigen risico dat elke gemeente heeft, begroten we altijd al mee. Als het aantal mensen in de bijstand een keer meevalt, gaat het opeens hard”, zegt wethouder Loes Meeuwisse. “Bovendien hebben we een paar jaar geleden al veel bezuinigd op het sociaal domein waardoor we nu goed in control zijn.” Niet alles is crescendo, want op de jeugdzorg komt Goes, net veel andere gemeenten, veel geld te kort. Goes heeft vorig jaar meer dan één miljoen euro te veel uitgegeven. In totaal is er echter sprake van een overschot op het sociaal domein. Goes heeft nog twee ton toegevoegd aan de reserve voor het sociaal domein, die nu op 5.760.000 euro staat.

De 2,5 miljoen euro gaat naar de algemene reserve. Meeuwisse zegt tevreden te zijn over de prestaties van de gemeente in 2018. In de jaarrekening blikt ze terug op alles wat ze heeft gedaan. In het voorwoord noemt ze voorbeelden zoals de voorbereidingen voor Bedrijvenpark Deltaweg, het realiseren van één entree voor de VVV en Historisch Museum de Bevelanden, het afronden van de herontwikkeling van sportpark Het Schenge en alle werkzaamheden aan de spoortunnel. Goes heeft een begroting van ruim 131 miljoen euro.[l]