Sacramentsprocessie Kwadendamme

KWADENDAMME - Op zondag 16 juni trekt de 9e Sacramentsprocessie door de velden rond Kwadendamme. Een mooi schouwspel van oude gebruiken en nieuwe beleving.

Het programma begint om 14.00 uur met een Eucharistieviering in Hof Vreeland aan de Stelsedijk in Kwadendamme. Op een mooie plek midden in het land van Zuid Beveland. Als thema is gekozen: 'mijn land is jouw land', verwijzend naar het boek Ruth en met een directe link naar onze hedendaagse samenleving waar zoveel mensen op zoek zijn naar een nieuw thuis.

Na de viering gaat de stoet richting sportveld alwaar spelers het spel vervolgen. Met klederdrachtgroepen, vlaggendragers en -zwaaiers, Maria en Damiaan, het baldakijn met het sacrament, koren en fanfare belooft het wederom een fraai schouwspel te worden. De climax vindt plaats in de kerk met een feestelijke lof. Ter afsluiting is er gezelligheid op het Pleintje achter de kerk. Met Bonifaciuskoek en -bier is er volop gratie na de gracie.

Voor mensen die minder ter been zijn pendelt er vanaf 12.30 uur een busje vanaf de kerk naar de boerderij. Vanzelfsprekend na afloop ook weer terug. Ook de Borselse Sprinter heeft de processie als activiteit in haar programmering opgenomen. Van harte welkom aan allen. [l]