Promotie VV Goes zaterdag. FOTO RON AMPERSE
Promotie VV Goes zaterdag. FOTO RON AMPERSE Ron Amperse

VV Goes zaterdag tak promoveert naar 3e klasse

GOES - VV Goes schrijft wederom geschiedenis. Dit maal is het het zaterdagteam van VV Goes die van zich doet spreken. Op zaterdag 8 juni moesten zij op het veld van VV Wemeldinge de nacompetitie spelen tegen de VV Kruiningen.

VV Goes winnaar van de 2e periode in de 4e klasse en degradatiekandidaat VV Kruiningen in de 3e klasse moesten het in 1 belangrijke wedstrijd tegen elkaar op nemen.

VV Goes heeft in zijn 1e jaar na oprichting van de zaterdag tak het afgelopen seizoen een huzarenstukje laten zien. Het team van trainer Huseyin Dogan, leider Niek Boogert, vlagger Robin Lock en verzorger Adrie Schrier heeft een bijna onmogelijke prestatie neer gezet.

Met een compleet nieuwe selectie moest aan de competitie begonnen worden en gaande het seizoen was al duidelijk dat er van 18 spelers een team gesmeed werd. Spelers die allemaal over de nodige voetbalskills beschikken en dit ook wekelijks laten zien.

Was het dan allemaal hosanna afgelopen jaar. Nee natuurlijk niet. Er waren ook teleurstellingen. Zo scheurde speler Niek de Punder onlangs zijn voorste kruisband af en kon daarom dag zeggen tegen de nacompetitie.

Het wedstrijd verloop was snel duidelijk. VV Goes stond na 17 min spelen al met 2-0 voor en maakte het karwei in de 2e helft af door nog 2x te scoren. De winst van 4-0 was niet eens geflatteerd.

Als er een winnaar is dan is er helaas ook een verliezer in dit geval VV Kruiningen. Een team dat nog gebruik moest maken van een aantal oud gedienden en volgend jaar in de 4e klasse weer aan een nieuwe lichting spelers moet gaan bouwen voor de toekomst.

Na het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd werden een aantal flessen champagne leeg gespoten en de kampioensshirts aangetrokken. Op de shirts stond een uitspraak van trainer Gérard de Nooijer dat het zaterdag team van VV Goes nooit iets zou worden. Nou die Gérard zal zich in China wel even achter zijn oor krabben als hij met deze tekst nog geconfronteerd zal worden.

De in grote getale opgekomen supporters, sponsors en bestuursleden van VV Goes hadden na de wedstrijd dus nog een feestje te vieren.

Het ingezette traject van het zaterdag team van VV Goes is de juiste strategie gebleken. Jongeren die van de JO19 naar de senioren gaan op een goed en hoog niveau in laten stromen. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een nieuwe doelstelling maken.

Tot 15 juni kunnen spelers nog overgeschreven worden. Denk je dat VV Goes voor jou de juiste club met ambitie is geef je zelf dan op als spelend lid. [l]