Verbouwing buurthuis De Pit is nog twee ton duurder

GOES - De verbouwing van wijkgebouw De Pit in de Appelstraat gaat de gemeente Goes twee ton extra kosten.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De gemeenteraad had eerder al 650.000 euro vrijgemaakt voor de werkzaamheden. Reden van de nieuwe overschrijding zijn volgens wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes de gestegen bouwkosten en enkele tegenvallers in de voorbereidingen, zoals het saneren van asbest en het rooien van een waardevolle boom. “De bedrijven die de verbouwing kunnen uitvoeren, zeggen het niet te kunnen voor het oorspronkelijke bedrag. Dan kun je nog meer bezuinigen op het ontwerp, maar dat willen we niet. Dan raak je echt de onderdelen die essentieel zijn voor het buurthuis.”

In overleg was al besloten om een pergola aan de buitenzijde te schrappen en om sowieso niet te investeren in de buitenruimte.

De renovatie van De Pit is al jaren een wens van de wijkvereniging in Goes-Zuid, waaronder het buurthuis valt.

Het huidige onderkomen is meer dan veertig jaar oud, te krap, onhandig ingedeeld, ziet er gedateerd uit en is slecht geïsoleerd. Met de renovatie worden bijvoorbeeld de keuken en het sanitair aangepast, het gebouw in zijn geheel uitgebreid en verduurzaamd. De gemeente denkt door dat laatste op de toekomstige energielasten te kunnen besparen. Meeuwisse heeft de overschrijding donderdag gemeld in de gemeenteraad. De partijen leken er begrip te hebben.[l]