Evy Slabbekoorn (rechts) op de marahon. FOTO J. SLABBEKOORN
Evy Slabbekoorn (rechts) op de marahon. FOTO J. SLABBEKOORN J. Slabbekoorn

Bastiaan de Vrieze op
podium in Oudewater

OUDEWATER - Afgelopen vrijdagavond was er in Oudewater helaas een dun Zeeuws deelnemersveld. Files en proefwerkweken weerhielden het grootste deel van de Zeeuwse skeelerjeugd van het afreizen naar het Utrechtse Oudewater. Desondanks mocht er toch een bronzen medaille mee terug naar Zeeland.

Bastiaan de Vrieze uit Kerkwerve was hard op weg naar de hoogste trede van het podium van de AP3-jongens. Een goede sprint en een uitstekende race bij de inline hadden hem al bijna verzekerd van het goud. Immers, alleen zijn sterkste afstand, de marathon, moest nog komen. Helaas ging Bastiaan op de marathon onderuit en moest daarom genoegen nemen met de laagste trede van het podium. Waar overigens nog best veel jongens in zijn categorie helemaal naast stonden. Bastiaan gaat de komende weken keihard trainen om minstens een trede hoger te komen de volgende wedstrijden.
Evy Slabbekoorn uit Colijnsplaat begon eveneens uitstekend. Zij verbeterde haar PR op de "flying lap" met anderhalve seconde! Evy is de jongste en de minst ervarene in haar categorie Kadetten Meiden en kan op de inline en de marathon nog niet dicht genoeg bij de ervaren wedstrijdrijdsters blijven. Desondanks mag ze vandaag zeker tevreden zijn met een vijfde plaats overall. In het klassement van de competitie staat ze zelfs vierde.

Wil jij de Zeeuwse skeelerjeugd ook een keertje in actie zien of zelfs een keer (gratis) meedoen? Kom dan op maandag (18:45 - 20:00 uur) naar de skeelerbaan in Goes-Zuid (John Lennonlaan) of op woensdag (18:45 - 20:00 uur) naar de skeelerhal in Middelburg, hoek Sportlaan/Nassaulaan. [l]