Actie in Goes bij VV Goes

GOES - Afgelopen weekend was het laatste actieve weekend van de VV GOES op het Schenge te Goes.

Zaterdag 15 juni was de gehele dat het Goesje 3 toernooi. Een recreatief toernooi die zijn weergave niet kent. Een toernooi dat niet alleen gaat om sportieve zaken maar vooral gezelligheid, samenzijn, muziek en vertier tot in de late uurtjes. Het toernooi met maar liefst 28 deelnemende ploegen werd uiteindelijk gewonnen door het team van Luctor/Heinkenszand.

Op zondag 16 juni werd de nacompetitie wedstrijd VV Groede – Victoria 03 gespeeld. Een Zeeuwse ploeg tegen een Brabantse ploeg voor een plaatsje in de 3e klasse zondag. Vooraf was door een reporter van VV Groede al de locatie bezocht en goed bevonden voor een leuke pot voetbal.

Victoria ’03 won de wedstrijd met 3-1 en handhaafde daarmee in de 3e klasse. De in grote getale mee gereisde supporters maakten er een mooi uitstapje van. Ik schat dat er ongeveer 400 a 450 toeschouwers op de wedstrijd afgekomen waren. Beide ploegen hebben geprobeerd om het aanwezig publiek te vermaken. Victoria ’03 deed dat beter dan VV Groede en konden dus na de wedstrijd een flesje champagne open trekken. Door het mooie weer bleven er ook nog veel mensen hangen voor de 3e helft.

Tot zaterdag 15 juni was het mogelijk voor KNVB leden om van club te veranderen. Voor het 1e elftal van VV GOES waren al een aantal nieuwe spelers aangetrokken te weten: Lorenzo Hoekman VV Krabbendijke; Miquel Cruq VC Vlissingen; Silvio Hage VV Yerseke; Ralph de Kok Jong FC Dordrecht; Sjoerd Verhulst VV Oostkapelle.

Mogelijk dat de komende weken nog 2 spelers aan de selectie van Ruud Pennings toegevoegd gaan worden zodat het totaal op 20 spelers komt.

Door de promotie van VV Goes zaterdag en de overstap van talentvolle jeugd uit het eigen JO19 team hebben een aantal spelers van andere clubs besloten om voor dit elftal te gaan spelen, te weten: Cahit Arslanlar-Nieuwdorp, Sofyan Azzagari, Souliman Abali, Rob Schalkoort-allen Kapelle, David Kuijs-geen club, Bjorn van Gastel-Kloetinge, Abubakar Khalif, Quincy Kalonji, Luke Parsons Lock, Klaudio Dervishi, Rodi Ngoumout, Senad Malagic – allen VV Goes JO19

Na dit weekend ligt het sportieve een klein tijdje stil. Maandag 17 juni 2019 gaat men echter wel verder op het hoofdveld van VV Goes. De gemeente Goes heeft besloten dat het 1e veld grondig gerenoveerd dient te worden. Daartoe wordt de mat afgeschraapt en opnieuw ingezaaid zodat we komend seizoen weer een piekfijne grasmat hebben waarop jong en oud weer op kunnen spelen.

Op maandag 15 juli begint de voorbereiding van VV GOES zondag met de 1e training van het seizoen. Tijdens de voorbereiding zullen een aantal oefenwedstrijden worden gespeeld:

Zaterdag 27 juli: VV Goes – Excelsior Maassluis ( 2e Divisie )

Zaterdag 3 augustus: ASWH ( 2e divisie ) – VV Goes

Dinsdag 6 augustus: VV Goes – RKVV Halsteren

Zaterdag 10 augustus: VV Goes – VV Baronie

Op zaterdag 17 augustus volgt dan voor VV GOES zondag de 1e bekerwedstrijd voor de landelijk KNVB beker. [l]