Kohnstammschool helpt andere kinderen

GOES - In maart heeft de Prof. Dr. Kohnstammschool een echte winkel gehad in het centrum van Goes. Ondanks de leegstand was dit niet zo'n eenvoudige opgave. Alle leerlingen waren gedurende deze week verkoper van Zeeuwse zelf gemaakte spullen.

Er was veel belangstelling en het gastenboek bevatte bijzondere reacties. Mensen uit Delft en zelfs uit Duitsland waren verrast en enthousiast. Het is superleuk om dit later nog eens terug te lezen. De leerlingen van onze school waren bezig met leren in de praktijk. De opbrengst was dan ook de moeite waard en was mede te danken aan de inzet van de leerlingen. Ook na schooltijd en op zaterdag waren er leerlingen van de Kohnstammschool die in de winkel hielpen: inpakken, verkopen, taart serveren, afrekenen.

Op de meester en juffendag is de cheque overhandigd aan de ambassadeurs van "Het vergeten kind". Er was ook een prachtig filmpje gemaakt door medewerkers van de stichting "het Vergeten Kind". waarin de leerlingen van de Kohnstammschool werden bedankt voor hun inzet en opbrengst. Het bedrag € 1234,56 oogstte veel applaus en stuurde blije ambassadeurs naar huis met een cheque waarmee andere kinderen kunnen worden geholpen, ondersteund en ook eens een extraatje krijgen.

Een leerzame ervaring! [l]