Noa Dominicus met de winnaar van la Souteraine.
Noa Dominicus met de winnaar van la Souteraine. Carlo

Vier winnaars op drie verschillende vluchten bij de Zeeuw

GOES - Het seizoen draait op volle toeren op dit moment bij postduivenvereniging de Zeeuw in Goes. Op dinsdag werd er ingekorfd voor de 2e overnachtvlucht van dit seizoen vanuit Bordeaux.

Na een dag uitstel vanwege slecht weer in Frankrijk werden de duiven op zaterdagmiddag om 13 uur gelost in de Franse wijnstad en konden de duiven aan hun 800 km lange terugreis beginnen onder mooie maar redelijk zware omstandigheden. Door de ono wind was het een aardig zwaar karwei voor de duiven. Winnaar bij het nationaal centrum de Zeeuw werd Rik van der Pijl die niet alleen de 1e maar ook 2e en de 4e plaats voor zich opeiste. Een mooie prestatie, 3e werd de combinatie Beulens en de 5e plaats was voor de combinatie Franse.

La Souteraine

Op zaterdagmorgen werden de duiven gelost van de wedvlucht vanuit La souteraine. De 3e eendaagse fondvlucht uit een reeks van 6, winnaar hier op werd een duif van Noa Dominicus. Knap, zeker met de wetenschap dat het de eerste dagfondvlucht vanuit Issoudun ook al won met deze duif. Noa pakte naast de eerste prijs ook nog de 4e en de 7e, 2e was voor François Franse, 3 en 6 was voor Peter Oele 5 werd Jan Franse.

Quiévrain

Of het nog niet genoeg was werd er dit weekend ook nog Quiévrain vervlogen voor oude en jonge duiven apart. Bij de oude duiven was het Wies de Witte die nog maar eens liet zien dat er op de Vitesse nog niet met hem gespot moet worden. Met 176 duiven ingemand door 20 liefhebbers werd hij 1-2 en 5 met 15 van de 30 in de prijzen, 3-4 en 6 werd Leo Goedegebure met ook een 50% score 7 v.d 14, 7 werden de Comb. Hollestelle.

Ook dus een concours voor jonge duiven vanuit Quiévrain en hierop werden 154 duiven ingekorfd door negen liefhebbers. Winnaar met de jonge duiven werd Harry Koks. Harry liet nog maar eens zien dat de jonge er klaar voor zijn, met 1-3-4-5 en 7 en 8 van de 9 in de prijzen werd gelijk het visitekaartje afgegeven bij de start van het jonge duiven seizoen. 2-9-10 werd Comb. Hollestelle, 6 Frank Offermans, 8 Antonie Schrijver met 12 v.d 20.

Al met al een druk weekje voor de leden van Pv de Zeeuw Goes.[l]