Afbeelding
Foto: Forza Gymnastica

Forza is zeven Nederlands kampioenen rijker

GOES - Gymnastiekvereniging Forza Gymnastica is zeven Nederlandse kampioenen rijker.

Ze wonnen hun prijzen op het Nederlands kampioenschap van de KNGU in Ahoy in Rotterdam. Op de zaterdag sprong Iris Schrier op het hoogste niveau op trampoline twee goede oefeningen, maar het was net niet genoeg voor een finaleplaats. Nard Tieleman werd knap tweede en de 12-jarige Remo Schrier werd derde in de categorie tot en met zestien jaar.

Op de dubbel minitrampoline in de tweede divisie won de achtjarige jarige Ilse Schrier zilver. Joy Boeren werd Nederlands kampioen bij de jeugd meisjes en Kian de Pundert won goud bij de jeugd jongens. Er was ook een titel voor Mauk Minnaar en brons voor Ruben Logger in de jeugd II-klasse. Bij junior meisjes nam Daphne Pronk goud mee naar huis. Op het hoogste niveau werd Levi Schrier Nederlands kampioen en Sven Traas tweede. De achtjarige Roos van Eijkeren haalde in de klasse tot en met elf jaar een vierde plaats op het hoogste niveau.

Op de tweede kwamen de DMT-springers op het hoogste niveau vanaf twaalf jaar in actie. Remo Schrier werd Nederlands kampioen en Ilse Schrier en Giselle van Riel haalde het zilver binnen. Op trampoline werd de negenjarige Sven Traas in de pupil tweede divisie kampioen en stond Bas Dittner met een bronzen plak op het podium.

Acrogym

Als afsluiting op een mooi seizoen mochten Fleur Isaksson, Nora Blok en Aurelia Ciarelli zaterdag hun tempo- en balansoefening tonen op het Nederlands kampioenschap in Ahoy. Met twee goede oefeningen behaalden ze een vijfde plek.[l]