De solexrace op zondag 7 juli start met de met de ludieke solex parade. FOTO RACHEL VAN WESTEN
De solexrace op zondag 7 juli start met de met de ludieke solex parade. FOTO RACHEL VAN WESTEN Rachel van Westen

Feestweekend in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Zorg dat je het weekend van 5, 6 en 7 juli vrij houdt in je agenda, zodat je gezellig mee kunt feesten in Heinkenszand. Het feestweekend begint met de wielerkoers op vrijdagavond. Het parkoers loopt via de Dorpsstraat, Eendvogelstraat, Zangvogelstraat en Julianastraat. Na afloop is er een gezellig wielerbal met live-muziek. Maak het niet te laat, want de volgende dag, op zaterdag 6 juli kan je vanaf 9.30 uur weer genieten van de braderie in Heinkenszand.

Elk jaar hangt er weer een gezellig sfeertje in het dorpscentrum met al die mensen, gekleurde kraampjes en muziek. Trek wel goede schoenen aan, want deze braderie wordt niet voor niets de Langste Braderie van Zeeland genoemd. Natuurlijk ontbreken ook de nodige hapjes en drankjes niet. Verder is er een kindervrijmarkt, een boerenmarkt en je kunt molen ‘de Vijf Gebroeders’ bezoeken. Rond 17.00 uur gaan de standhouders hun spulletjes weer inpakken, maar dan is de gezelligheid nog zeker niet afgelopen. De terrasjes blijven open en ’s avonds is er weer een gezellig feestje op het Van der Biltplein. Daarnaast is het ook kermis dit weekend en ook die is geopend tot in de late uurtjes.
De laatste feestdag worden de straten ontruimd voor de solexrace. Deze start met de ludieke solex parade, gevolgd door een spectaculaire snelle solexrace en aansluitend kan je prachtige auto’s en historische tweewielers bewonderen. Ook deze dag wordt afgesloten met een feestje met Party DJ W. Het belooft een geweldig weekend te worden, vol feestelijke activiteiten. Misschien is het handig om maandag 8 juli gewoon maar een vrije dag op te nemen. [l]