Projectleider Marien Kroes. FOTO'S EUGÈNE DE KOK
Projectleider Marien Kroes. FOTO'S EUGÈNE DE KOK Foto: Eugène de Kok

Bouw knooppunt Sloeweg ligt mooi op schema

‘s-HEERENHOEK - Nog een paar maanden en dan is de Sloeweg klaar. Het kunststuk De Drie Klauwen, dat in de plaats komt van het kruispunt van de Sloeweg, Westerscheldetunnelweg en Bernhardweg, nadert zijn voltooiing.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De opening staat gepland op 30 september. Het verkeer hoeft dan niet meer te rijden over de tijdelijke rotonde, maar over één van de drie viaducten die in aanleg zijn. Het tijdelijk verkeersplein is vorig jaar aangelegd om de werkzaamheden en het drukke verkeer goed te scheiden. “Hij heeft zijn werk goed gedaan. Het werkgebied is daardoor zeer overzichtelijk”, zegt projectleider Marien Kroes van de Tractaatweg BV.

Uitdaging

Het knooppunt is een combinatie van drie kunstwerken, zoals Kroes en zijn collega’s de viaducten steevast noemen. Het verkeer rijdt straks, afhankelijk van de bestemming, over of onderdoor één of meerdere viaducten. Het verkeer uit Goes richting Terneuzen rijdt over twee viaducten, het verkeer vanuit Middelburg naar de A58 gaat onderdoor twee viaducten en de weggebruikers vanuit Terneuzen naar Middelburg rijden eerst onder een viaduct door en daarna over een viaduct heen. Bovendien zijn er nog drie richtingen die geen gebruik hoeven te maken van de viaducten en langs het knooppunt rijden.

Haaks

De bouw van elk viaduct duurt zo’n negen maanden. “De kunstwerken zijn op zich best bijzonder”, legt de projectleider uit. “Haaks bouwen is het makkelijkste, maar dat is hier niet mogelijk. Ze lopen allemaal in een flauwe bocht, een beetje schuin, en zijn allemaal anders. Daardoor is het allemaal maatwerk. In bouwkundig opzicht is dat een uitdaging.”

Grote moeilijkheden heeft het niet opgeleverd. Inmiddels zijn de contouren van het nieuwe knooppunt goed zichtbaar. De 500.000 ton bodemas en 200.0000 kubieke meter zand is aangevoerd en ligt allemaal op zijn plaats, de 2100 kubieke meter beton is grotendeels gestort en de meterslange, gegolfde voorzetwanden van de viaducten staan. De afrondende werkzaamheden, zoals het leggen van twee lagen asfalt, plaatsen van geleiderails en planten van het bosplantsoen kunnen beginnen. “We liggen mooi op schema en kunnen gewoon met vakantie”, lacht Kroes.

Borden

Het is niet dat hij achterover kan leunen, want er komt nog een aantal spannende dagen en nachten aan. Zo is het knooppunt de laatste twee weekenden van september dicht voor alle verkeer. In de laatste week van augustus en de eerste week van september zijn verschillende wegen ‘s nachts geregeld afgesloten. Dan moeten onder meer de laatste lagen asfalt worden aangebracht en worden bewegwijzeringsborden boven de weg geplaatst. “Veel zal dan afhangen van het weer. Dat is het spannendst. Je moet het tijdens zo’n grote afsluiting immers allemaal in één keer doen. Je kunt niet een halve rotonde eruit halen en vervolgens stoppen als het regent.”

De exacte data en tijden van de afsluitingen staan op de website www.sloeweg.nl. Ze worden bovendien met gele borden langs de weg bekend gemaakt. Weggebruikers moeten dan omrijden via de A58 en Europaweg Oost.

Na de opening op 30 september vinden er nog enkele werkzaamheden plaats. De verwachting is dat eind oktober alles klaar is.[l]

Tot en met september wordt er nog volop gewerkt aan De Drie Klauwen.