William van den Bosse aan de leiding. FOTO ANNE-MARIE MOL
William van den Bosse aan de leiding. FOTO ANNE-MARIE MOL Anne-Marie Mol

William van den Bosse Zuid-Nederlands Kampioen Inline skeeleren

BORSSELE - In een zinderend heet Zuilichem (Gelderland) is William van den Bosse uit Borssele afgelopen zaterdag Zuid-Nederlands Kampioen inline geworden. In een flink deelnemersveld met skeeleraars uit Zeeland, Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg won de skeeleraar van SSC de Poel de klasse Pupillen Jongens met overmacht.

Op de 300m sprint wist William met een tijd van 33,8 seconden al een gat van anderhalve seconde te slaan met de nummer 2. Ook op de inline reed hij met 2 handen op de rug ontspannen weg van de volledige concurrentie en sloeg daarmee een gat van meer dan 10 meter. William vond het wel fijn dat het zo heet was: “Prima hoor, ik kan daar meestal best wel tegen. Gewoon veel water drinken, in de schaduw van de tent blijven en je rustig houden tot je moet rijden”.

Hendrika de Kok

Hendrika de Kok uit Colijnsplaat had iets meer moeite met de 34 graden en de brandende zon. Met 34,3 seconden op de 300 meter wist ze op de sprint nog wel de eerste plaats te veroveren voor de latere overall-winnaar Floor van Schijndel uit Oss. Maar op de langere inline en puntenkoers werd het asfalt Hendrika toch te heet. Met een tweede plek op de puntenkoers was ze nog best tevreden maar op de inline wist ze er al zwetend niet meer dan een derde plek uit te persen. Overall moest ze genoegen nemen met een toch heel mooie tweede plek bij de Pipillen Meiden.

Kadetten Meiden

Bij de Kadetten Meiden was Zeeland ruim vertegenwoordigd met Nynke van Rijs uit Kapelle, Roos Weststrate uit Oud-Sabinge en Floortje Goedhart uit Kapelle. Vanwege school hebben alle drie de meiden veel te weinig kunnen trainen de laatste tijd. Helaas konden deze “jonkies” in de categorie Kadetten dan ook nog niet meedoen voor het podium. Maar de vijfde (Nynke), zesde (Roos) en negende (Floortje) plaats stemden toch best wel tot tevreden koppies. Lekker gereden op de mooie en strakke 200 meter baan van Zuilichem waar we helaas in Zeeland alleen maar van kunnen dromen. Best jammer als enige provincie zonder ijsbaan dat er dan zelfs geen echte wedstrijd-skeelerbaan is!

Kadetten Jongens

Bij de Kadetten Jongens moest Jarno Walhout uit Borssele in zijn eentje de Zeeuwse eer hoog houden. En dan waren al zijn tegenstanders ook nog ouder. Met een zesde plek mag Jarno dan ook best tevreden zijn. Net als Remke van Rijs uit Kapelle trouwens; zij reed bij de dames junioren B en werd eveneens zesde.

Interesse

Wil jij onze skeelerjeugd ook een keertje in actie zien of zelfs een keer (gratis) meedoen? Kom dan op maandag (18:45-20:00 uur) naar de 400m skeelerbaan naast de John Lennonlaan in Goes of op woensdag (18:30-20:00 uur) naar de sporthal, Nassaulaan 10 in Middelburg. [l]