Jongeren laten veel rotzooi achter bij het kanaal. FOTO WEEKBLAD DE BODE
Jongeren laten veel rotzooi achter bij het kanaal. FOTO WEEKBLAD DE BODE Foto: Archieffoto

Rommel langs het kanaal

WILHELMINADORP - De gemeente Goes laat haar toezichthouders op warme dagen extra controleren langs het kanaal in Wilhelminadorp.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De laatste weken is het raak in Wilhelminadorp en omgeving. Grote groepen jongeren die verkoeling zoeken in het kanaal maken veel lawaai en laten rotzooi achter. Bovendien wordt er vaak veel te hard gereden op Oost- en Westhavendijk. “Het loopt echt de spuigaten uit”, zegt een inwoner, die liever niet met zijn naam in de krant wil. Loes Meeuwisse kent de problemen. Ze zegt dat er genoeg containers staan bij De Meestoof, waar de meeste jongeren zitten. De gemeente laat deze regelmatig legen. “Maar jongeren moeten de kliko’s wel gebruiken. Daar begint het mee”, zegt Meeuwisse.

De buitengewone opsporingsambtenaren moeten daarop gaan toezien. Mensen van De Betho gaan op warme dagen een extra rondje maken om de troep die op straat ligt op te ruimen. Goes heeft voor volgend jaar 100.000 euro extra vrijgemaakt om zwerfafval op te ruimen en voorlichting te geven. “Dat gaan we ook gebruiken om het kanaal schoon te houden.”[l]