Rondleiding klompenmakerij Traas.
Rondleiding klompenmakerij Traas. Foto:

AGENDA

Woensdag 3 juli

Gratis rondleiding door het historisch hart van Goes

14:00 | Historisch Museum/VVV

Op elke woensdagmiddag in de maanden mei, juni, juli, augustus en september kan men deelnemen een de gratis rondleiding in Goes. Voor wie, naast het royale aanbod van winkels een bijzondere kant van Goes wil ontdekken, krijgt onder leiding van een ervaren gids van de vrijwilligersorganisatie ''t Gilde de Bevelanden uitgebreid uitleg over de mooie binnenstad van Goes met zijn prachtige historische monumenten, de stadshaven en de vesten. Deze rondleidingen starten om 14.00 uur en duren ongeveer anderhalf uur. De gids staat voor u klaar voor de ingang van het Historisch Museum/VVV kantoor aan de Singelstraat. Vooraf aanmelden is niet nodig. Zie voor verdere informatie onze website www.gildedebevelanden.nl.

Rondleiding klompenmakerij

10:30 | Klompenmakerij Traas

In de zomerperiode van 3 juli tot 28 augustus rondleiding door de klompenmakerij van Klompenmakerij Traas. U krijgt alles te zien en te horen hoe de klompen gemaakt worden van boom tot klomp.

Bingo

13:30 | Wijkcentrum Jan Ligthart

Wijkvereniging Goes Oost organiseert woensdagmiddag 3 juli een Bingo in Wijkcentrum Jan Ligthart Bergweg 12 te Goes. Aanvang 13.30u, zaal open 13.00u.

Donderdag 4 juli

Open Huis Het Clarahofje

13:00 | Het Clarahofje

Het volgende Open Huis van Hospice Het Clarahofje vindt plaats op donderdagmiddag 4 juli van 13.00-15.00 uur. Kom langs aan 's-Heer Hendrikskinderendijk 100 in Goes. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Vrijdag 5 juli

Zomeravondconcert Brassband Wilhelmina

19:30 |

Vrijdagavond 5 juli verzorgt Brassband Wilhelmina uit Colijnsplaat een zomeravondconcert om de zomer en de zomervakantie in te luiden. Ze spelen onder leiding van dirigent Dick Broers diverse muziekstukken. De aanvang is om 19.30 uur op het nieuwe evenementen terrein aan de Oude Haven in Colijnsplaat. Bij regen of harde wind kan het concert geen doorgang vinden. Voor meer info en lidmaatschap, kijk op facebook.com/brassbandwilhelmina of op communities.zeelandnet.nl/brassbandwilhelmina

Orgelconcert Grote Kerk

20:00 | Grote of Maria Magdalenakerk

Op vrijdag 5 juli organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes een orgelconcert op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk met muziek van Johann Sebastian Bach. Het concert wordt gegeven door Cor Ardesch, organist van de O.L.V. Kerk in Dordrecht en stadsorganist van Dordrecht. Ardesch is in deze functie vaste bespeler van het zogenaamde Bach-orgel, een orgel dat in 2007 gebouwd is volgens de principes van de 18e eeuwse orgelbouwer Silbermann, orgels die Johann Sebastian Bach tijdens zijn leven vaak heeft bespeeld. Op dit orgel heeft Ardesch het volledige orgelwerk van Bach opgenomen op CD, hij kan dus met recht een Bach-specialist genoemd worden. Op het programma staat muziek van Johann Sebastian Bach zoals enkele Praeludia's en Fuga's en koraalbewerkingen. Het concert begint om 20.00 uur. Voor meer informatie over de orgelconcerten: www.muziekindegrotekerkgoes.nl

Zaterdag 6 juli

Fietsrommelroute

9:00 |

De 10e fietsrommelroute zal dit jaar gehouden worden op zaterdag 6 juli van 09.00-16.00 uur, meer dan 60 adressen! Allerhande rommeltjes afgewisseld met: live muziek, zelfgebakken taart, broodjes en volop gezelligheid! Deelnemerslijst op de dag zelf af te halen: Dooldijk 2 en dorpshuis de Griffioen. Info: www.fietsrommelroute.nl

Rommelmarkt-extra Kortgene

9:00 | D'ouwe Schole

Op zaterdag 6 juli is het weer rommelmarkt in "D'ouwe Schole" (elke 1e en 3e zaterdag van de maand ), van 9.00 tot 16.00 uur, bereikbaar via het Julianaplein. De zomer is begonnen, maar ook het mosselseizoen; daarom zijn er naast alle andere spullen, deze dag ook echte Yesense gebakken mosselen te koop; en alles ten bate van het in stand houden van de Nicolaaskerk! Graag tot 6 en/of 20 juli! Voor informatie: Jan Bosselaar, 06-14736725.

Messiaanse dienst 's-Heer Arendskerke

10:30 |

Op sabbatmorgen 6 juli houden wij een Messiaanse dienst in de Torenring 44b te 's-Heer Arendskerke. De koffie staat klaar om 10:00 uur. Na de dienst is er een gezamenlijke lunch.

45e Rommelmarkt in Nisse

13:00 | Mariakerk

De jaarlijkse rommelmarkt rond de Mariakerk in Nisse vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 juli. Deze rommelmarkt, die tot de grootste en drukst bezochte in de Bevelanden mag worden gerekend, start om 13.00 uur precies.Traditioneel begint de markt dan met een massale run op het zeer gevarieerde aanbod van kleding, elektronica, boeken, meubilair, speelgoed, gereedschap en brocante dat in de weken daarvoor door vrijwilligers is opgehaald, geselecteerd en van een schappelijke prijs voorzien. Om 14.00 uur worden de meest waardevolle zaken bij opbod in de Mariakerk aangeboden. Daarna kan men rond 15.00 uur voor 5 euro een plastic tas verkrijgen die men vervolgens helemaal gratis mag vol pakken met de resterende spullen uit de kramen. De opbrengst van de markt, die de vorige jaren altijd ruim boven de 10.000 euro kwam, komt ook dit jaar weer ten goede aan het periodiek onderhoud en de restauratie van de Mariakerk.

Zomerconcert Mariette Everse en leerlingen

14:00 | Geerteskerk

Zaterdag 6 juli geven Mariette Everse en haar leerlingen een concert in de Geerteskerk in Kloetinge. Zij zullen het Hess orgel, de vleugel en de piano bespelen. Het concert begint om 14:00 uur en de toegang is gratis.

Zondag 7 juli

Openluchtdienst in Oud Sabbinge

10:00 | de Ring

Vanuit de PKN Wolphaartsdijk, nodigen wij jong en oud uit voor onze openluchtdienst op 7 juli om 10.00 uur aan de Ring in Oud Sabbinge. Thema : Ik ga op reis en neem voor jou mee..... Voorganger Dr C.C van Eck. Er is kindernevendienst en crèche. Graag zelf een stoel mee nemen. Bij regen zal deze dienst plaats vinden in de Nicolauskerk in Wolphaartsdijk.

Fietsrommelroute aan de Dooldijk.