Het Groot Zeeuws Jongerenkoor en orkest.
Het Groot Zeeuws Jongerenkoor en orkest. Groot Zeeuws Jongerenkoor

Nieuw in Zeeland: Kerstproject van Het Groot Zeeuws Jongerenkoor

GOES - Het Groot Zeeuws Jongerenkoor o.l.v. Peter WIldeman hoopt in het najaar te starten met het kerstproject: ‘de blinkende Morgenster’. Deze cantate omvat de mooiste kerstliederen rondom dit thema. Het stuk is gecomponeerd door Mark Brandwijk en Peter Wildeman.

Het is bijzonder verrassende cantate, met indrukwekkende muzikale omlijsting door strijkorkest, vleugel, kerkorgel, fluit hobo en koper.

Het koor geeft 3 imponerende kerstconcerten, te weten op 14 december in de Maria Magdalenakerk te Goes, 23 december in de Nieuwe kerk te Middelburg en 26 december in de grote kerk te Gorinchem. Opgeven kan als je tussen de 14 en 49 jaar bent. Het koor studeert in Goes, Middelburg en Kruiningen. Het zijn 4 repetities, en een generale repetitie, ook wordt er thuisstudie verwacht met oefenbestanden. Musici zijn Peter Wildeman, Joost van Belzen en een jong talent: Anne-Marithe Boone, Elise Hout, Lise de Munck en John Hoekman. Opgeven voor dit unieke project kan via de site van www.peterwildeman.nl/kerstproject. Ook al speel je een instrument. Inmiddels heeft het koor al bijna 100 aanmeldingen, bij de 150 aanmeldingen is er een stop. Geef je dan nu op! [l]