Jan-Thijs, Manuël en eigenaar Mirjam Klaassen van Profile Goes. FOTO JESSICA ROVERS
Jan-Thijs, Manuël en eigenaar Mirjam Klaassen van Profile Goes. FOTO JESSICA ROVERS Foto: Jessica Rovers

Profile Goes opent deuren op nieuwe locatie aan Houttuinen

GOES – Profile, dé fietswinkel van Goes, is sinds kort verhuisd naar de Houttuinen in Goes. Na bijna twintig jaar 'op het hoekje' gezeten te hebben, honderd meter verderop, vond eigenaar Mirjam Klaassen het tijd voor iets nieuws. Wat niet verandert is de uitstekende service en vakmanschap. Bij Profile Goes kan iedereen terecht voor deskundig advies op maat en een breed assortiment aan stadsfietsen, sportieve fietsen, e-bikes, fietsen met snaaraandrijving en verschillende accessoires.

DOOR JESSICA ROVERS

Mirjam Klaassen is erg tevreden met de nieuwe winkel. “We krijgen ontzettend veel leuke reacties van mensen. We hebben de winkel bijna zelf opgebouwd. Het voelt helemaal als mijn winkel en ik heb veel sfeer en beleving proberen te creëren door middel van sfeerbeelden, de oude fiets van mijn opa, foto's en een koffiehoek. Het is groter en ruimer dan waar we zaten. Nu er op het kruispunt allerlei werkzaamheden worden verricht, was het voor ons minder gunstig om daar te zitten. Het vernieuwde pand is met led-verlichting bovendien een stuk duurzamer. Dat past beter bij fietsen, want dat is ook groen. Mijn ambitie was om een leuke zaak neer te zetten. Dat is gelukt.”

Acties

Omdat Profile Goes binnenkort twintig jaar bestaat is er halverwege augustus een jubileumactie. Volgens Mirjam zijn er echter door het jaar heen leuke acties. “Momenteel hebben we een Cortina-actie, waarbij men bij zowel de gewone als elektrische fietsen een kettingslot cadeau krijgt. Bij de e-bike zit bovendien een gratis accu-upgrade. Zeven keer per jaar verschijnt er een Profile-folder en mensen kunnen nu in de winkel een routeboek gratis ophalen.”

Mirjam verwacht veel nieuwe ontwikkelingen, voornamelijk op het gebied van elektrische fietsen. “Er komen dit seizoen weer veel mooie, nieuwe dingen aan. Fietsen zijn de afgelopen jaren veel lichter geworden en er zit ontzettend veel technische ontwikkeling in de e-bikes. Er zijn veel mooie merken in trek zoals Victoria, prijstechnisch heel goed. Voor iedere portemonnee hebben we wel een fiets staan. We zijn erg servicegericht en bieden kosteloos een garantiepakket van vijf jaar op elektrische fietsen.”

Fashion

Profile Goes garandeert dat iedere fiets honderd procent rijklaar en perfect afgemonteerd wordt afgeleverd. “Onze werkplaats is heel goed. Jan-Thijs en Manuël hebben jarenlange ervaring en we hebben het met zijn drieën ontzettend naar ons zin. Dat stralen we uit, denk ik. Klanten komen dan ook voor de gezelligheid. Bepaalde producten, zoals de fietstassen, komen in de nieuwe winkel beter tot hun recht. Ik probeer regelmatig een zo goed mogelijk passende fietstas aan een klant te verkopen. Hiermee kun je een beetje fashion aanbrengen op je fiets. Fietsen is een lifestyle geworden en daar hoort mode bij. Ik doe ook altijd mee met de modeshow in Goes, want ik vind dat een fiets best een fashion-ding is. Mensen gaan hier altijd blij de deur uit. Dat vind ik het mooiste van mijn vak: je kunt mensen een beetje gelukkig maken.”[l]