Wie o wie kent de soldaat die rechts op deze foto staat? FOTO FAMILIE MESMAN
Wie o wie kent de soldaat die rechts op deze foto staat? FOTO FAMILIE MESMAN Foto: Gemeentearchief Goes

Wie kent deze soldaat?

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE

Een foto die het gemeentearchief van mevrouw Mesman kreeg. De soldaat rechts is J. op 't Hoff, geboren in Rotterdam. Hij is een oom van de man van mevrouw Mesman. Aan de omvang van de Zuid-Bevelandse mutsen te zien, moet de foto in de jaren ‘20 of ‘30 van de 20e eeuw zijn gemaakt. Weet iemand wie de overige personen zijn? En waar is deze foto genomen?

Reacties

Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl. Per post kan ook: Postbus 2159, 4460 MD Goes. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders verloten we een Agrimarkt-waardebon met een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije.

Terluchtse Weel

De vorige foto was van de Terluchtse Weel. Peter van den Dries haalt een herinnering op aan zijn diensttijd in 1959 waar hij een romantisch gesprek had met een meisje. Het werd later zijn vrouw. Ondanks bezwaren van de familie bleven ze 58 jaar bij elkaar ‘tot de dood hen scheidde’. Nella de Jonge-van Oosten schrijft dat eind 1700 één van haar voorvaderen veerman was bij het veer bij Terlucht. Leen Kievit zegt dat de weel een restant is van een dijkdoorbraak. Dat klopt. Petra Otten noemt het ‘een schitterende onderbreking in het landschap’ dat erg oud is. Ze stuurt een foto van het informatiebord van het toenmalige Waterschap Zeeuwse Eilanden waaruit blijkt dat de Eerste St. Elizabethsvloed op 19 november 1404 de oorzaak is van deze dijkdoorbraak bij het Schenge. Vanaf 1649 werd het vroegere Schenge ingedijkt waardoor er nu nog slechts restanten zijn van deze vroegere getijdenstroom.[l]