Winnaar Ad van Leeuwen. FOTO DENNIS
Winnaar Ad van Leeuwen. FOTO DENNIS Dennis

Ad van Leeuwen wint Agen bij De Zeeuw Goes

Agen in het nic Goes

Dinsdagavond werden er door 11 deelnemers 73 duiven bijeen gebracht bij het nationaal inkorfcentrum in Goes voor de 3e marathonvlucht vanuit agen. Vrijdagmiddag om 12 u gingen de deuren van de auto open en kon de terugreis beginnen voor de 850 km lange wedvlucht. Dat het een redelijk zware vlucht zou worden had men wel verwacht, maar dat het tot zondag morgen zou duren eer de prijzen er uit waren had ook niemand kunnen voorspellen. Knap eerste bij ons in het centrum en vereniging werd Ad van Leeuwen die zaterdagmiddag om even over half 1 zijn 3e getekende zag vallen en wat goed was voor de eerste bij ons en de 8e provinciaal 2e en 3e was voor Rik Van der Pijl die er 4 van de 5 in de uitslag draaide en de goede vorm vast houd, 4-5 en 8 was voor de Comb Beulens die er 6 van de 10 in de uitslag had, 6 werd Joop Melio.

Niergnies oud

Omdat vorige week wegens de warmte de jonge duiven werden afgelast werd Peronne veranderd in Niergnies. 158 km gemiddeld tot in goes is deze wedvlucht lang. Winnaar bij de oude duiven werd Sjaak v/d Sande met zijn 048 die al goed is voor verschillende kopprijzen dit jaar, ook de 6e prijs werd opgeeist door Sjaak en in de uitslag draaide hij er 7 v/d 8 in, knappe uitslag,2-3-4-8-9 en 10 was voor wies de witte die ook hier weer een goede uitslag neer zette met 17 v/d 29, 5 leo goedegebure,7 Harry koks maakte de top 10 compleet.

Niergnies jong

Ook met de jonge duiven werd van niergnies gevlogen, en net als vorige week met de jonge werd Harry koks eerste met de 1e getekende, ook 4 en 7 was voor hun, 2 en 10 Francois Franse, 3-5 en 6 Leo Goedegebure, 8 Frank Offermans en 9 Comb Hollestelle.

Argenton

Waar er eerst Ruffec op het progamma stond werd dit veranderd in Argenton omdat de buur afdelingen dat ook op het progamma hadden en zodoende er een sector vlucht gehouden kon worden.door 9 deelnemers werden 62 duiven ingekorfd en zaterdagmorgen om 9 u klonk het startsein van deze 575 km lange eendaagse fondvlucht, als winnaar bij de zeeuw werd afgevlagt wies de witte die om goed tien over half 6 zijn 1e getekende op de klep zag vallen wat goed was voor de bloemen en een tas met boodschappen voor Tannie, op de 2e plaats zien we Jan Franse, 3 en 7 was voor Rik v/d Pijl, 4-5-8 en 10 was voor Francois Franse met 5 v/d 8, 6 Walhout -Koks en 9 Noa Dominicus. [l]