AGENDA

Woensdag 10 juli

Gratis rondleiding door het historisch hart van Goes

14:00 | Historisch Museum/VVV

Op elke woensdagmiddag in de maanden mei, juni, juli, augustus en september kan men deelnemen een de gratis rondleiding in Goes. Voor wie, naast het royale aanbod van winkels een bijzondere kant van Goes wil ontdekken, krijgt onder leiding van een ervaren gids van de vrijwilligersorganisatie ''t Gilde de Bevelanden uitgebreid uitleg over de mooie binnenstad van Goes met zijn prachtige historische monumenten, de stadshaven en de vesten. Deze rondleidingen starten om 14.00 uur en duren ongeveer anderhalf uur. De gids staat voor u klaar voor de ingang van het Historisch Museum/VVV kantoor aan de Singelstraat. Vooraf aanmelden is niet nodig. Zie voor verdere informatie onze website www.gildedebevelanden.nl.

Donderdag 11 juli

Rondleidingen mosselfabriek

10:00 |

Nog even en we kunnen weer heerlijke Zeeuwse mosselen eten. Altijd spannend hoe ze smaken maar ook spannend om te zien hoe ze toch verwerkt worden in de fabriek. Net als voorgaande jaren organiseert VVV Yerseke ook komend seizoen weer een aantal rondleidingen door de mosselfabriek met een gids waarbij je kunt zien hoe de verwerking er aan toe gaat. Donderdag 11 juli starten we met de eerste rondleiding om 11 uur. Deze duurt 1,5 uur en is ook goed te combineren met een rondvaart over de Oosterschelde. Reserveren is verplicht en kan via VVV Yerseke 0113-571864 of yerseke@vvvzeeland.nl Er is iedere donderdag een rondleiding en de laatste is op 29 augustus. De eerste drie donderdagen van augustus zijn er nog extra rondleidingen om 14.30 uur. Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis.Na betaling op kantoor krijgt u van de medewerkster een plattegrond met het ontmoetingspunt met de gids. Eigen vervoer (auto of fiets) is noodzakelijk want het mosselbedrijf ligt niet naast de oesterputten waar ook een gedeelte van de rondleiding plaatsvindt. Dus als u van mosselen houdt en meer wilt weten, geef u dan snel op voor de rondleiding.

Beiaardconcert

19:30 | Manhuistuin

Op donderdag 11 juli bespeelt Gideon Bodden beiaardier van Amsterdam en Hilvarenbeek in de serie zomeravondconcerten het carillon van de Grote- of Maria Magdalena Kerk van Goes. Het concert is van 19.30 tot 20.30 uur. De beste luisterplaats is de Manhuistuin, ingang Zusterstraat, waar tevens het programma te verkrijgen is. Op het programma staan werken van Maurice Ravel (1875-1937)

Zaterdag 13 juli

Messiaanse dienst 's-Heer Arendskerke

10:30 |

Op sabbatmorgen houden wij een Messiaanse dienst in de Torenring 44b te 's-Heer Arendskerke. De koffie staat klaar om 10:00 uur. Na de dienst hebben wij een gezamenlijke lunch.

Open dag Hof van Ook

13:00 | Hof van Ook

Het Hof van Ook in Lewedorp zet zaterdag de deuren open voor publiek. Bezoekers kunnen genieten van 45 kunstwerken van zeven regionale kunstenaars. Ook is er een theeproeverij. Bezoekers krijgen achtergrondinformatie over theesoorten en tips en trucs over hoe je de lekkerste thee maakt. Het Hof van Ook is open van 13.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. De proeverijen zijn tussen 15.00 en 16.30 uur en 19.00 en 21.00 uur. Meer informatie: www.hofvanook.nl.

Zondag 14 juli

Kerkdienst Onderwegkerk Noord-Beveland

9:30 | Katse kerk

Onderwegkerkdienst 14 juli. Onder leiding van Ds. Arie Spaans, muzikale begeleiding door Henk Tazelaar, orgel en Corella Nijsse, zang. Na de dienst wordt er gezamenlijk koffie en thee gedronken. De Katse Kerk, Kerkstraat 3, 4485 AL Kats. Zie ook de facebookpagina Onderwegkerk Noord-Beveland.