Deelnemers Jan Raas Toertocht 2019. FOTO SPORTZEELAND
Deelnemers Jan Raas Toertocht 2019. FOTO SPORTZEELAND SportZeeland

Zonnige editie Jan Raas toertocht

'S-HEERENHOEK - De vierde etappe van de Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse (ZWW6D), op zondag 7 juli, was opnieuw een geslaagde uitdaging voor zowel recreantenfietsers als racefietsers. Ruim 215 deelnemers namen deel aan de Jan Raas toertocht, waarbij sprake was van uitstekend fietsweer.

Ongeveer vijftig wielrenners brachten vandaag de wielernostalgie terug met stalen fietsen en retro shirts. De renners reden door polders waar je normaal nooit komt in de zak van Zuid-Beveland. Onderweg was er nog een mogelijkheid om onderweg een hapje en een drankje te nuttigen bij diverse eetgelegenheden. Wielercomité 's-Heerenhoek is zeer tevreden met de derde editie. "We zien het aantal deelnemers jaarlijks licht stijgen en de naamsbekendheid neemt toe", aldus Sjaco Westdorp. We kijken uit naar volgend jaar, waarin we opnieuw deze etappe zullen verzorgen voor alle wielerliefhebbers.

Wilt u ook deelnemen aan de ZWW6D? Op 17 augustus wordt de Keetie van Oosten-Hage route verreden en op 22 september de Theo Middelkamp etappe.
Meer informatie op de website van ZWW6D: www.sportzeeland.nl/ZWW6D [l]